Архів новин

27 сентября 2019

На Луганщині вшанували пам’ять загиблих внаслідок трагедії біля Бабиного Яру

Зокрема, відбувся захід з нагоди 78-х роковин трагедії біля Бабиного Яру в Лисичанську.

Сьогодні усі небайдужі прийшли до пам’ятного знака жертвам Голокосту, поклали квіти та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Нагадаємо, що під час німецької окупації міста Києва у 1941 – 1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів, перший з яких відбувся 27 вересня 1941 року.

Тоталітарні режими, що панували у минулому столітті, знищували людей за ознаками етнічної, расової, культурної, релігійної та класової приналежності на всій території України.

Віталій Комарницький зустрівся з представниками UNICEF

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з делегацією Представництва UNICEF в Україні, в ході якої було обговорено поточну діяльність та плани міжнародної організації щодо взаємодії з обласною владою.

Єднаємо Луганщину: частину території біля КПВВ розчищено від дерев та чагарнику

Сьогодні, 27 вересня, роботи біля зламу мосту через річку Сіверський Донець, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували представники ТОВ «Укртрансміст», три піротехнічні групи ДСНС та працівники райавтодору.

На місце було доставлено необхідну техніку.

Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» продовжили роботи під зруйнованою частиною мосту. Вони збирали металеву опору тимчасового мосту та укладали деревину на пішохідну частину мосту.

Піротехнічний підрозділ продовжив очищати місцевість біля дороги від вибухонебезпечних предметів.

В облдержадміністрації відзначили кращих працівників туристичної галузі

Сьогодні, 27 вересня, відбулись урочисті заходи з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні. До участі у заході були запрошені працівники туристичної галузі та краєзнавці області.

Сергій Медведчук, директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму ОДА від імені очільника області Віталія Комарницького передав вітання присутнім, побажавши миру, добра, та успіхів у справах, цікавих зустрічей і подорожей.

Віталій Комарницький: ми вдячні міжнародним партнерам за допомогу жителям Луганщини

Сьогодні, 27 вересня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з директором та регіональним менеджером Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Разом із директором Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Аною Поврженич та регіональним менеджером Гораном Зубером він обговорив напрями поточної діяльності та плани NRC для подальшої взаємодії з обласною владою.

На Луганщині знайдено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 вересня, піротехніками ДСНС України перевірено 0,25 га місцевості, було виявлено та вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, перевірено 0,235 га місцевості у смт Станиця Луганська, Сватівському та Кремінському районах. Там було виявлено та вилучено 92 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 49 одиниць артилерійських снарядів, три мінометні міни, 36 гранат, три одиниці інженерних боєприпасів та один підривник.

У єдиний день інформування населення обговорювалася готовність області до опалювального сезону

Про хід підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років розповів заступник начальника управління – начальник відділу комунального обслуговування та благоустрою управління експлуатації об’єктів ЖКГ Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Захаров.

Участь у заході взяли працівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Спікер повідомив, що за оперативною інформацією житлово-комунальне господарство області підготовлено на 90,6 %.

А саме,

На Новопсковщині для жінок із числа соціально вразливих верст населення відкрито майданчик для творчості та подальшої самозайнятості

У Новопсковському районі стартував проєкт «Знайди себе в Новопсковській громаді: від хобі до власної справи».

Організатор – місцева бібліотека та ГО «Новопсковська района рада жінок»

Основні бенефіціари проєкту – внутрішньо переміщені жінки, самотні матері, жінки з інвалідністю, матері, що виховують малолітніх дітей, у тому числі й жінки, які перебувають на обліку у Новопсковському районному центрі зайнятості.

Для них створено майданчик для творчості та подальшої самозайнятості.

Учні Луганської МАН на Еко Форумі презентували проєкт «Система очищення води у відкритих водоймах»

Команда вихованців секції «Авіа- та ракетобудування, машинобудування і робототехніка» Рубіжанського ліцею взяла участь у LVIV ECO FORUM 2019, який відбувся у Львові.

Цей Форум є найбільшою галузевою комунікаційною платформою, об'єднуючи представників з українського водного ринку, альтернативного джерела енергії, поводження з відходами й перетворення їх на енергію, кліматичні зміни, еко-урбанізм, бізнес-компанії та міжнародні інвестори, які орієнтуються на розвиток галузі та інвестиційний потенціал сектору.