Архів новин

30 сентября 2019

Ми не можемо залишити Луганщину без енергопостачання, – Віталій Комарницький

Сьогодні, 30 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядку денному були питання щодо передумови виникнення енергетичного колапсу та загрози знеструмлення вуглевидобувних підприємств Луганської області.

Білокуракінські «Краяни» виступили на Львівщині

Зі своєю концертною програмою народний чоловічий гурт «Краяни» Білокуракинського районного будинку культури імені Тараса Григоровича Шевченка виступив в народних домах с. Суховоля та с. Білявці Бродівського району Львівської області.

Це стало можливим завдяки програми «Схід і захід разом» та угоди про співпрацю між відділами культури Білокуракинської райдержадміністрації Луганської області та Бродівської райдержадміністарції Львівської області.

У облдержадміністрації відбулось чергове засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства

Сьогодні, 30 вересня, заступник голови ОДА Катерина Безгинська провела засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

На початку заходу вона повідомила, що з 26 членів Координаційної ради на засіданні присутні 18. Також запропоновано внести до порядку денного презентацію довідника активних громадських організацій Луганщини, що діють у 2019 році й розглянути проблемні питання етапів проходження конкурсів/проєктів інститутів громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з місцевих бюджетів.

Єднаємо Луганщину: завершено монтаж металевих опор тимчасового мосту біля КПВВ

Сьогодні, 30 вересня, після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» продовжили роботи під зруйнованою частиною мосту. Вони закінчили збирати металеву опору тимчасового мосту та продовжили укладання деревини на пішохідну частину мосту. Також відбуваються  роботи по улаштуванню перил на мосту.

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

«Бібліотеки – традиційний осередок культури та обміну інформацією. Це потенційні майданчики для молодіжного руху в напрямі перетворення Луганщини на край з розвинутим соціокультурним середовищем», – вважає голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

У Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості з нагоди Дня усиновлення

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький привітав усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників та працівників служби у справах дітей з Днем усиновлення під час обласних урочистостей, що відбулися сьогодні, 30 вересня.

Перед початком заходу очільник області відвідав Луганський обласний будинок дитини № 2, де ознайомився з його роботою, поспілкувався з працівниками та вихованцями.

У Харкові відбувся Східний форум з питань інклюзії

Мета: привернення уваги до інклюзії та потреб людей з інвалідністю в суспільстві, які перебувають у скрутному становищі в умовах конфлікту на Сході України; формування толерантного ставлення громадянського суспільства (ОГС) до цієї проблеми загалом; обмін досвідом та побудова діалогу з зацікавленими лідерами ОГС та влади; розробка планів співпраці на майбутнє з експертами ОГС.

На Луганщині знешкоджено 79 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у смт Станиця Луганська.

Зокрема, обстежено 0,65 га території області, де виявлено та вилучено 79 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 36 артилерійських снарядів, шість мінометних мін, 36 гранат та одну одиницю інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Сєвєродонецьку відкрито Ісламський культурний центр

29 вересня у Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття Ісламського культурного центру та мечеті «Бісмілля».

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Цей духовний центр став першим, відкритим на Сході країни після окупації частини її території. На окупованих загарбниками землях залишилися два великих Ісламських центри – у Донецьку та Луганську, та десятки мечетей, що були об'єднані у мережу Духовного управління мусульман України «Умма».

Луганщина схиляє голову перед мужністю загиблої за незалежність жительки області

Луганщина у скорботі схиляє голову перед мужністю та звитягою  солдата 24 окремого штурмового батальйону «Айдар» 53 окремої механізованої бригади Вітовської Анастасії Олександрівни, яка віддала життя за незалежну Україну 27 вересня поточного року.

Анастасія Вітовська стала на захист своєї держави, щоб її маленький синочок зростав у вільній країні. Важко висловити біль від таких втрат, коли війна відбирає найдорожче – молоді життя. Але жоден  Герой не буде забутий. Україна буде єдиною!