Архів новин

01 ноября 2019

Прем’єр-міністр перевірив стан готовності областей до опалювального сезону

Селекторну нараду з питань початку опалювального сезону 2019-2020 років та забезпечення його сталого проходження Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів сьогодні, 1 листопада.

У заході взяв участь голова Луганської голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Зокрема, Прем’єр-міністр повідомив, що стосовно початку опалювального сезону проблеми загалом відсутні, за виключенням окремих випадків у населених пунктах Львівської та Кіровоградської областей.

Єднаємо Луганщину: будівельники продовжують відновлювати міст біля КПВВ

Сьогодні, 1 листопада, працівники ТОВ «Укртрансміст» закінчили роботи по розбиранню опалубки 9 опори. Продовжені зварювальні роботи щодо з’єднання діафрагми з основною конструкцією мосту на 7 опорі.

Також протягом дня були отримані та розвантажені чергові будівельні матеріали для відновлення мосту.

Працівники ДП «Станично-Луганський райавтодор» проводили роботи щодо планування ділянки місцевості в районі будівельного майданчику та вивозили будівельне сміття з-під мосту.

 Крім цього, вони прибирали сміття та гілля з правого узбіччя дороги.

Єдиний день інформування населення присвятили впровадженню сучасних технологій та нових сервісів органами Пенсійного фонду

До заходу у рамках ЄДІНО, організованому Департаментом масових комунікацій облдержадміністрації, долучилися представники її структурних підрозділів, центральних органів виконавчої влади та за допомоги відеоконференцзв’язку – райдержадміністрацій.

Перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павло Баранов та начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Оксана Саєнко зосередили увагу на використанні можливостей вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

У річницю прийняття резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека» для студентської молоді проведено інформаційну акцію

З нагоди 19 річниці прийняття резолюції Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля було проведено інформаційну акцію для молоді.

Під час акції усі бажаючі із числа студентів та викладачів мали змогу отримати інформаційні матеріали щодо змісту та мети резолюції, пройти тематичну вікторину та дізнатися більше про резолюцію 1325 і участь жінок у врегулюванні конфліктів.

Крім цього, учасники більше дізналися безпосередньо про діяльність СММ ОБСЄ на Луганщині.

Затверджено графік особистих виїзних прийомів громадян головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації та його заступниками у листопаді-грудні 2019 року

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 31 жовтня 2019 року № 895 затверджено графік особистих виїзних прийомів громадян керівництвом облдержадміністрації у листопаді-грудні 2019 року.

Посада особи, що здійснює особистий прийом

Місто/район, у якому проводитиметься особистий прийом *

Піротехніками на Луганщині загалом виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 31 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,2852 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському  районах.

Виявлено та вилучено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 17 артилерійських снарядів, три мінометні міни й 39 гранат.

Десантно-штурмові війська Збройних Сил України запрошують на військову службу за контрактом

Вступай до Збройних Сил України. Це гідне щомісячне грошове забезпечення: з 2019 року у Десантно-штурмових військах від 11000 гривень.

Гарантоване підвищення грошового забезпечення у ході просування по службі.

Додаткова щомісячна виплата за участь в операції об’єднаних сил (ООС).

Після укладення першого контракту військовослужбовцям виплачується одноразова грошова винагорода (в залежності від встановленого Урядом прожиткового мінімуму) у розмірах:

- особам рядового складу – вісім розмірів прожиткового мінімуму;

В Україні завершилось «ЗНО для вчителів»

Результати цього етапу пілотної сертифікації оприлюднять до 21 листопада. Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, упродовж трьох років отримуватимуть 20 % надбавки до посадового окладу. Крім того, проходження сертифікації зараховуватиметься як атестація педагогічного працівника з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої.

У другому етапі пілотної сертифікації – незалежному тестуванні фахових знань та умінь – взяли участь 807 учителів початкових класів.