Архів новин

05 ноября 2019

Сергій Гайдай доручив завершити розробку та затвердити плани розвитку госпітальних округів Луганщини

Про стан справ у системі охорони здоров’я Луганської області йшлося сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації. Його провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Інформацію з цього питання надав директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський.

Члени Комітету нацбезпеки, оборони і розвідки відвідали Золоте-4

Під час робочої поїздки на Луганщину представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки провели моніторингову оцінку щодо ситуації у м. Золотому: ознайомились з матеріально-технічним забезпеченням соціальних закладів, поспілкувалися з жителями та військовими.

Єднаємо Луганщину: тривають зварювальні роботи щодо з’єднання металоконструкцій мосту

Сьогодні, 5 листопада, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили зварювальні роботи щодо з’єднання металоконструкцій мосту.

 Також протягом для будівельники розрізали металоконструкцію зруйнованої частини мосту для подальшого вивезення.

Для подальшої антикорозійної обробки, проводилась піскоструминна обробка металевих конструкцій мосту.

В області працюють 509 з 567 котелень

Сьогодні в області з 567 котелень в роботі 509 (89,8 %). Із 1344 багатоквартирних будинків, які мають централізоване опалення, з теплоносієм 1276 (94,9 %); з 507 об’єктів соціальної сфери отримали теплоносій 486 (95,9 %).

На цей час тривають пуско-налагоджувальні роботи систем опалення.

Облдержадміністрацією з метою забезпечення теплоносієм усіх житлових будинків та соціальних об’єктів Сєвєродонецька запропоновано залучити аварійні бригади ТОВ «Таун Сервіс», ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго», КПЖ «Світанок» та інших будівельних компаній міста.

Над Золотим майорять українські прапори: в цьому переконався Сергій Гайдай (відео)

Над Золотим майорять українські прапори: в цьому переконався голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

 

Сергій Гайдай зустрівся з представниками Данської Ради у справах біженців

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з директором представництва Данської Ради у справах біженців в Україні Крістою Зонголовіч та радником з питань зв’язків та розвитку Діною Гуд.

У Сєвєродонецьку привітали працівників культури Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистостях до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Вже зроблено аналіз стану дороги до КПВВ у Золотому, готові провести тендер та розпочати ремонт, – Сергій Гайдай під час прес-конференції

Серед стратегічних напрямів у роботі голова облдержадміністрації визначив з’єднання території Луганщини з Об'єднаною енергетичною системою України, будівництво залізничної гілки до відокремленої від всеукраїнської мережї колії Кіндрашівська-Нова – Лантратівка, відбудова доріг, модернізація вугільної промисловості.

Важливим завданням є залучення інвесторів. Деякі напрацювання за цим напрямом вже існують.

Сергій Гайдай: якщо держслужбовця буде викрито у порушеннях – його звільнять

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай заявив сьогодні, 5 листопада, під час прес-конференції.

Очільник області повідомив, що певна кадрова ротація буде проведена вже найближчим часом: «У команді залишаться ті, хто сумлінно працює. Звісно люди помиляються, однак розкрадання бюджетних коштів – це не помилка, а злочин. Хочу попередити – якщо держслужбовця буде викрито у порушеннях, його звільнять».

До 8 років ув’язнення засуджено артилериста так званої «ЛНР», який пройшов спецпідготовку в РФ

До 8 років ув’язнення засуджено артилериста так званої «ЛНР», який пройшов спецпідготовку в РФ

За матеріалами Служби безпеки України до восьми років позбавлення волі засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР», причетного до обстрілів позицій українських військових підрозділів.  

Мешканець Дніпра у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Під керівництвом російських військових інструкторів він пройшов бойову та спеціальну підготовку у тренувальному таборі для бойовиків у російському місті Бєлгороді.

Президент підписав указ щодо покращення умов зберігання боєприпасів на військових арсеналах та складах

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про додаткові заходи щодо покращення стану зберігання ракет, боєприпасів та продуктів їх утилізації на арсеналах, базах та складах Збройних сил України».

Згідно з указом, Кабінет Міністрів України повинен виділити необхідні кошти для заходів із забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет та боєприпасів ЗСУ.

Також уряд має врегулювати питання особливого режиму використання земель навколо потенційно небезпечних військових об’єктів ЗСУ.