Архів новин

06 ноября 2019

Володимир Зеленський своїм указом створив Раду з питань свободи слова та захисту журналістів

Володимир Зеленський постановив cтворити Раду з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові України та затвердив її склад.

Згідно з Указом № 808/2019 від 6 листопада, Рада cтворена з метою забезпечення дотримання конституційного права на свободу слова, налагодження ефективної взаємодії державних органів, засобів масової інформації, інститутів громадянського суспільства, зокрема щодо запобігання перешкоджанню законній професійній діяльності журналістів.

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи на КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 6 листопада, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили зварювальні роботи щодо з’єднання металоконструкцій мосту.

Також протягом для проводилася різка металоконструкцій зруйнованої частини мосту для подальшого вивезення.

Для подальшої антикорозійної обробки, проводиться піскоструминна обробка  металевих конструкцій мосту.

 

Делегація Луганської та Донецької областей відвідала Республіку Естонія з навчальним візитом

Делегація з представників ПРООН, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади Луганської та Донецької  областей здійснила навчальний візит до Республіки Естонія.

Навчальний візит організовано у рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру та Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації влади», що впроваджується за сприяння Європейського Союзу. 

Сергій Гайдай бере участь у парламентських слуханнях з безпеки діяльності журналістів в Україні

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, сьогодні, 6 листопада бере участь у парламентських слуханнях «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення».

На Луганщині стартують два обласні конкурси ініціатив на 2020 рік

Заявки на участь у конкурсах приймаються до 1 грудня включно.

Зазначимо, що Конкурс з визначення ініціатив щодо реалізації (виконання) програм (проектів, заходів) у молодіжній сфері проводиться на Луганщині щорічно.

З 2018 року в окремий обласний Конкурс виділено напрям національно-патріотичного виховання. Тепер на Луганщині організовано ще й обласний Конкурс з визначення ініціатив щодо реалізації (виконання) програм (проектів, заходів) у сфері національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Піротехніками на Луганщині загалом виявлено та вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 11,1925 га місцевості у місті Золоте, Попаснянському та Станично-Луганському  районах.

Виявлено та вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, чотири гранати й один інженерний боєприпас.

Міжнародна гуманітарна місія відвідала Луганщину

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з представниками гуманітарної місії, організованої Управлінням ООН з координації гуманітарних справ в Україні вчора, 5 листопада.

До складу делегації увійшли представники ООН, гуманітарних неурядових організацій, посольств Австралії, Індонезії, Малайзії, Фінляндії, та вищі посадові особи, які представляють Швейцарію, Польщу, Францію, Естонію та Великобританію.

Ліцеїсти Луганського обласного військового ліцею перебувають у Львівському ліцеї імені Героїв Крут

У рамках співпраці між Луганським обласним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» та Львівським державним ліцеєм імені Героїв Крут делегації закладів освіти наразі перебувають у гостях один в одного.

Обміни відбулися за проєктом «Змінимо країну разом».

Тож, 26 ліцеїстів з Кремінної та четверо супроводжуючих дорослих були гостинно зустрінуті у Львові.

Біловодська громада одна з кращих в Україні з місцевого економічного розвитку

Біловодська об'єднана територіальна громада увійшла до 12 найкращих ОТГ України, які створили успішні практики з місцевого економічного розвитку.

Місцеві бюджети Луганщини отримали 12,5 мільйонів від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-жовтень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 12,5 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Станом листопад 2019 року на Луганщині здійснюють діяльність 1 тис. 262 суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні-жовтні 2019 року видано 2 тис. 686 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області