Архів новин

08 ноября 2019

Уперше громади Луганщини представили свої здобутки на «Схід-Експо 2019»

На виставці «Схід-Експо 2019», яку протягом 8-9 листопада приймає конгрес-центр «Український дім» в Києві, представлені здобутки Троїцької та Біловодської об’єднаних територіальних громад.

Про них присутнім розповіли керівники громад – Демид Палагно та Едуард Олєйніков, відповідно.

Проблеми та перспективи об’єднання громад обговорені на панельній дискусії з питань реформи децентралізації на Сході України.

Зокрема, розглянуті питання фінансової децентралізації, особливості бюджетного фінансування Луганської та Донецької областей, проведення реформ на Сході України.

Єднаємо Луганщину: будівельники встановлюють кріплення для подальшого монтажу перил

Сьогодні. 8 листопада, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили  зварювальні роботи щодо з’єднання металоконструкцій мосту.

Вони встановлювали кріплення для подальшого монтажу перил.

Також протягом дня проводилося вивезення порізаних  металоконструкцій зруйнованої частини мосту.

Для подальшої антикорозійної обробки, проводиться піскоструминна обробка  металевих конструкцій мосту.

Луганщина долучилася до Всеукраїнського радіодиктанту

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності до Дня української писемності та мови.

Цей захід традиційно відбувся у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля, куди завітали викладачі, студенти, держслужбовці та небайдужі містяни.

Луганщина впроваджує мережу надання публічних сервісів та послуг

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська взяла участь у селекторній нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак щодо моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг.

За словами заступника голови облдержадміністрації, структурні підрозділи ОДА активно займаються питаннями моделювання мережі, взаємодіючи з територіями та профільними міністерствами.

Сергій Гайдай: ми реалізуємо нову стратегію модернізації, відбудови, партнерства

Під час виставки «Схід-Експо 2019», яка відбувається в Києві, триває низка тематичних пленарних засідань.

Так, у відкритих обговореннях економічних та інвестиційних можливостей Сходу України взяли участь голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай та директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Сергій Медведчук.

Важливо донести інвесторам, що ми відкриті до партнерства, готові працювати з усіма прозоро, – Сергій Гайдай під час «Схід-Експо 2019»

Сьогодні, 8 листопада, в Києві у міжнародному конгрес-центрі «Український дім» відкрився дводенний бізнес-захід «Схід-Експо 2019».

Щорічно під час цієї виставки-презентації малих та середніх підприємств Луганської, Донецької та Запорізької областей відбуваються індивідуальні бізнес-зустрічі з потенційними партнерами.

На відкритті заходу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай запропонував присутнім розпочати екскурсію виставкою саме з експозицій нашої області.

Піротехніками на Луганщині загалом виявлено та вилучено дев’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 7 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 10,8258 га місцевості у містах Золоте та Гірське Попаснянського району.

Виявлено та вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, дві мінометні міни і чотири гранати.

Центр надання соцпослуг Лозно-Олексанрівської селищної ради отримав технічні засоби реабілітації

За результатами конкурсу проєктів в рамках реалізації програми на підтримку ініціатив зі зміцнення громадської та особистої безпеки, посилення соціальної згуртованості, покращення доступу до правосуддя, посилення взаємодії поліції та громади на засадах партнерства у вибраних громадах Донецької та Луганської областей для комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» було придбано технічні засоби реабілітації.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем української писемності та мови

Дорогі земляки!

Українська літературна мова – найпрекрасніше надбання нашого народу. Вона увібрала в себе понад тисячолітню історію розвитку української нації з її різноманіттям та неповторністю.