Архів новин

20 ноября 2019

Володимир Зеленський та Сергій Гайдай зустрілися з переселенцями та школярами

Перебуваючи у Станиці Луганській, Президент України Володимир Зеленський та голова облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрілися з внутрішньо переміщеними особами, які втратили житло та майно через бойові дії, а наразі проживають у Золотому Попаснянського району.

Вони звернулися до Глави держави та очільника Луганщини за допомогою в отриманні нового житла.

«Ми вже знайшли необхідні площі, але там ще потрібно зробити якісний ремонт. Вже невдовзі ці приміщення можна буде оглянути», - акцентував Сергій Гайдай.

Володимир Зеленський оглянув відбудований міст у Станиці Луганській та доручив відремонтувати дорогу до нього

Сьогодні, 20 листопада, Президент України Володимир Зеленський побував у Станиці Луганській.

Він оглянув відновлений міст, що з’єднує підконтрольну та тимчасово непідконтрольну українській владі території Луганщини.

«Чотири місяці тому тут не було якісної дороги та автобусів, а люди вимушені були користуватися зруйнованим мостом. Ми його відбудували. Це одна з найзначніших гуманітарних місій української влади, яка робить все залежне для поліпшення умов перетину лінії розмежування», – заявив Володимир Зеленський.

Обласна влада та USAID визначають вектори розвитку економіки Луганщини

Сьогодні, 20 листопада, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Першому Форумі регіональної коаліції Луганської області «Від спільного бачення до економічного зростання». Захід об’єднав народних депутатів України, представників обласної влади, органів місцевого самоврядування, підприємців та громадських діячів.

Президент відкрив міст у Станиці Луганській

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський відвідав контрольний пункт в’їзду/виїзду «Станиця Луганська». Глава держави ознайомився з процесом відбудови мостового переходу через р. Сіверський Донець, яким місцеві мешканці перетинають лінію розмежування.

Володимира Зеленського поінформували, що наразі всі будівельні роботи завершені, а відкрити міст планується через два дні. Президент доручив відкрити переправу вже сьогодні.

Триває реконструкція будівлі Красноріченської селищної лікарської амбулаторії

У рамках проєкту ДФРР «Покращення умов надання первинної медичної допомоги» у Красноріченської селищної лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, що на Кремінщині, здійснюються роботи по заміні вікон, утепленню будівлі та капітальному ремонту покрівлі.

Загальна кошторисна вартість запланованого обсягу робіт становить майже 6,2 млн грн.

Наразі витрачено 1,7 млн грн, зокрема, кошти державного бюджету – майже 1,5 млн грн. та районного бюджету ­– 174,519 тис. грн.

Вітаємо! Спортсмен з Луганщини завоював три медалі та став чемпіоном світу з пауерліфтингу

У місті Дубай відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу.

За звання найсильнішого боровся Микола Бараннік з Рубіжного.

В категорії до 83 кг спортсмен був другим у присіданні з результатом у 365 кг та третім у жимі, де результат склав 272,5 кг.

Перемогу Миколі принесла третя вправа. Він чітко фіксуючи кожен підхід тяги, поступово ставав недосяжним для суперників і з сумою триборства 927,5 кг вперше у свої кар’єрі здобув титул чемпіона світу.

 

Володимир Зеленський підписав закон про забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водойм

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування» № 233-ІХ, який Верховна Рада України підтримала 29 жовтня 2019 року.

Закон забороняє обмеження права загального водокористування; забезпечує безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування і посилює відповідальність за будь-яке обмеження такого доступу.

Рятувальники вилучили 59 вибухонебезпечних об’єктів

Протягом минулої добиї піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 1,8 га місцевості, де було виявлено та вилучено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Загалом, піротехнічними розрахунками було обстежено території області у Станично-Луганському, Попаснянському районах та біля населених пунктів Петрівське-Богданівка Волноваського району Донецької області, де було виявлено та вилучено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 57 артилерійських снарядів та 2 гранати.

 

Пам'ятайте!

У повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання Центру соціально-психологічної реабілітації дітей

На початку листопада з обласного бюджету профінансована субвенція Лисичанському міському бюджету на утримання Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в сумі  239,3 тис. гривень.

Це становить 100,0 % до встановлених призначень на поточний місяць.

Нагадаємо, в Луганській області на контрольованій українською владою території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у Лисичанську.