Архів новин

21 ноября 2019

На Сватівщині представлено виставку «Фактор свободи»

У Сватівській районній бібліотеці ім. Т.А. Полякова презентовано виставку «Фактор свободи».

Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли б мати у фейсбуці профілі Мазепи, Петлюри, Бандери, які місця показала б їхня гул-мапа, кого б вони зафрендили, показати світло та тіні їхніх ключових рішень.

Під час відкриття заходу зазначено, що біографії цих постатей різні, але їх єднає прагнення здобути для свого народу незалежність і право на самовизначення.

Виставка демонструє незвичний, сучасний підхід до подачі інформації.

Сім нагород здобули заклади профтехосвіти Луганщини на міжнародній виставці в Києві

Одинадцята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» відбулася в Києві.

Це єдиний професійний форум освітніх, наукових і науково-технічних інновацій в Україні, на якому представлені досягнення галузі освіти.

Як повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, здобутки професійної (професійно-технічної) освіти області презентувала делегація з 33 осіб.

Педагоги Луганщини гідно представили авторські ідеї і напрацювання щодо інноваційного розвитку національної системи освіти.

Сергій Гайдай привітав з Днем Гідності та Свободи

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Гідності та Свободи.

У вітальному слові очільник Луганщини розповів про власний досвід участі у буремних подіях осені 2013 року – зими 2014 року. Проживаючи у Києві, він приносив протестувальникам теплі речі, медикаменти та їжу. Потім Сергій Гайдай закликав присутніх вшанувати пам'ять загиблих під час подій на Майдані хвилиною мовчання.

У Теплівському опорному закладі освіти з’явився новий шкільний автобус

За кошти місцевого та державного бюджетів для комунального опорного закладу «Теплівський навчально-виховний комплекс Станично-Луганського району Луганської області» був придбаний новий автобус.

Вартість шкільного транспорту складає 2 млн 145 тис. грн.

Відтепер школярам буде комфортніше та безпечніше діставатись до навчального закладу, адже новий автобус має більше місць і завдяки цьому здійснюватиме лише два рейси – вранці та після занять.

Колектив, батьки та учні Теплівського опорного закладу освіти висловлюють щиру подяку за таку турботу.

 

На Луганщині вперше відбувся відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

Урочисте відкриття конкурсу відбулося у приміщенні Вищого професійного училища № 92 міста Сєвєродонецька. Локації, де проходили змагання, знаходилися у містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному.

На заході були присутні представники влади, бізнесу, освітніх закладів, профспілок.

Під час відкриття регіонального відбору відбувалась онлайн трансляція з Рубіжного (компетенція «Технології моди») та Лисичанська (компетенція «Електромонтажні роботи»). Потім учасники перемістилися до місць проведення компетенцій у Сєвєродонецьку.

Піротехніками виявлено 34 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 20 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України виявлено та вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів.

А саме: 21 артилерійський снаряд, 5 мінометних мін, 2 гранати та 6 інженерних боєприпасів.

Загалом піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,54 га території області у Станично-Луганському, Попаснянському районах та біля населених пунктів Петрівське-Богданівка Волноваського району Донецької області.

Пам'ятайте!

У Сєвєродонецьку відкрито навчально-практичний центр з професії «Слюсар»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкритті навчально-практичного центру у Державному навчальному закладі «Сєвєродонецьке вище професійне училище».

Вітаючи з цією подією, вона зауважила: «В області проводиться значна робота з модернізації та оновлення матеріально-технічної бази закладів професійної освіти. Тільки цьогоріч для цих цілей з облбюджету виділено близько 28 млн грн».  

Сергій Гайдай: Десятки фондів виявляють бажання допомагати нам втілювати наші проєкти

Сьогодні, 21 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у Першому Форумі регіональної коаліції Луганської області «Від спільного бачення до економічного зростання».

Перетин лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями спрощено

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить спростити перетин лінії розмежування для підлітків, які змушені проживати на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Рішення Уряду передбачає:

- спрощення процедури перетину лінії розмежування особами, які не досягли 16-річного віку, на підставі свідоцтва про народження;

- спрощення процедури переміщення товарів через лінію розмежування фізичними особами;

Місцеві бюджети області отримали понад 14 мільйонів на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та дітям-сиротам

Урядом вживаються заходи, спрямовані на зменшення ризиків потрапляння дітей в інтернатні заклади та забезпечення житлом осіб із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня Гідності та Свободи

Дорогі земляки!

Знакові події в історії незалежної України – Помаранчева революція та Революція Гідності – показали нестримне прагнення нашого народу до життя у сучасній цивілізованій європейській державі. Двічі українці виходили на майдани своїх міст, щоб назавжди розпрощатися з пострадянським тоталітарним минулим та одіозними політичними практиками. Вони віддавали своє здоров’я, життя заради великої мети – побудувати нову цивілізовану демократичну країну, де панує Закон та Справедливість, де інтереси людини завжди цінуються вище, ніж ідеї держави.