Архів новин

22 ноября 2019

У Сєвєродонецьку відбувся Земельний форум

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький взяли участь в обговоренні актуальних питань розвитку аграрного сектору економіки у рамках Земельного форуму.

Також на заході були присутні голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко та Уповноважений Президента України по земельним питанням Роман Лещенко.

Сергій Гайдай: ми знайдемо додаткові джерела фінансування питань соціального захисту учасників бойових дій

Нагальні питання учасників АТО/ООС розглянув сьогодні очільник Луганщини Сергій Гайдай на відповідній нараді в облдержадміністрації.

Зокрема, щодо виплати одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих учасників АТО, щорічної допомоги на санаторно-курортне лікування, можливостей розширення напрямів діяльності Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни в Рубіжному, закупівлі необхідного медичного обладнання, виділення земельних ділянок та пенсійного забезпечення.

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів черговий особистий прийом громадян.

Проблеми, з якими звернулися жителі Луганщини до очільника області, стосувалися соціальної сфери, підтримки внутрішньо переміщених осіб, багатодітних сімей, житлових питань тощо.

Увага! Оголошення

25 листопада 2019 року в облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 4-й поверх, зал засідань) відбудеться третє засідання робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації, затвердженої розпорядженням від 30.01.2019 № 76 зі змінами від 10.10.2019 № 827.

Початок о 13:00.

Координатор – Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації.

Усі зацікавлені можуть долучитися до цього заходу.

Новим сервісом електронного підтвердження документів про вищу освіту вже скористались близько 1000 громадян

За перший місяць роботи сервісу перевірки документів про вищу освіту його послугами успішно скористались майже 1000 громадян.

Сервіс запустило Міністерство освіти і науки спільно з ДП «Інфоресурс» у жовтні 2019 року. Він дозволяє отримувати юридичне підтвердження достовірності диплому – виписку з накладеним електронним підписом та печаткою – безпосередньо на електронну пошту.

Сергій Гайдай зустрівся з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ

Сьогодні, 22 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з головою Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ Юккою Туононеном, його заступником Юргеном Велнером та в. о. керівника Сєвєродонецької філії Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ Ярославом Куреком.

Юкка Туононен ознайомив голову облдержадміністрації з роботою моніторингової групи. Він повідомив, що в області зараз перебуває близько 350 спостерігачів.

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій – майже 4,2 млрд гривень

В області на сьогодні зареєстровано 2845 реєстраторів розрахункових операцій.

Загальна сума виторгу за січень-жовтень поточного року склала 4 млрд 163 млн гривень.

Нагадаємо, що обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання передбачена положеннями п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України та ст. 9 Закону України від 6 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

За матеріалами Головного управління ДПС у Луганській області

Піротехніками вилучено 56 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,4 га місцевості у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено 56 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме 46 артилерійських снарядів та 10 гранат.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Увага! Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

У навчальних цілях 22 листопада з 13:00 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен.

Нагадуємо про дії населення за сигналом «Увага всім!» Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – це доведення до населення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

На відновлення навколишнього середовища Луганщини сплачено майже 69 мільйонів екоподатку

За січень-жовтень 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 68 млн 870 тис. гривень екологічного податку.

29 млн 293 тис. гривень зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів, 39 млн 577 тис. гривень - до загального фонду державного бюджету.

Упродовж січня-жовтня 2019 року на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебуває понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.