Архів новин

23 ноября 2019

На Луганщині вшановують пам’ять жертв Голодоморів

Сьогодні, 23 листопада, поблизу пам`ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років, розташованого на території храмового комплексу на честь ікони Божої Матері «Прикликання загиблих» у Сєвєродонецьку, відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодоморів.

Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, його заступник Катерина Безгинська, представники обласної і міської влади, громадськість, військові та небайдужі містяни.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Шановні жителі Луганщини!

 

Вже багато років наприкінці листопада по всієї Україні відбуваються акції до Дня пам’яті жертв голодоморів. Пам’яті наших співвітчизників, хто в ХХ сторіччі загинув від голоду.

Найстрашніший стався у 1932-1933 роках.

Історія свідчить: на Луганщині голодною смертю загинуло 31560 людей, а навесні 1933 року в країні щодня вмирало десятки тисяч українців.