Архів новин

25 ноября 2019

На Луганщині стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

У Сватовому проведено відкритий дискусійний майданчик «Бути жінкою», який дав старт проведенню Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Луганській області.

Його метою стало утвердження провідної ролі жінки як рушійної сили позитивних змін у суспільстві, лідерства в різних сферах життєдіяльності. Важливо, що зазначений захід відбувся в день, коли весь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками.

Новопсковська громада отримала новий шкільний автобус

Нещодавно придбаний шкільний автобус доставлений із заводу виробника до Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

Новий автобус відповідає всім вимогам безпеки, має додаткові рівні безпеки, обмеження у швидкості руху, звукову і світлову сигналізацію аварійні кнопки, спеціальні сидіння та зручні сходинки.

Цьогоріч 51 дитина-сирота чи позбавлена батьківського піклування з Луганщини отримає грошову компенсацію на придбання житла

Про це йшлося під час засідання комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Засідання провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» Луганській області передбачено за цим напрямом видатки в обсязі 15 260,2 тис. гривень.    

Відбулось засідання робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації

В облдержадміністрації відбулось третє засідання робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації. Представники влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, науковці, громадські діячі та підприємці провели активне обговорення робочої версії Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року, координатором розроблення якої є Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації.

Із грудня КПВВ «Станиця Луганська» працюватиме за зимовим графіком

Відповідно до наказу Командувача Об’єднаних сил усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил з 1 грудня 2019 року переходять на графік зимового періоду.

Зокрема, контрольно-перевірочні заходи та пропуск осіб на КПВВ «Станиця Луганська» здійснюватимуться щоденно з 08:00 до 17:00.

Просимо врахувати цю інформацію при плануванні своїх поїздок.

В облдержадміністрації обговорили результати роботи публічних сервісів та послуг

В облдержадміністрації відбулась нарада щодо змодельованих мереж надання публічних сервісів та послуг, відповідно до перспективного плану формування територій громад Луганської області.

Участь у нараді взяли представники структурних підрозділів ОДА, керівництво ГУ ДСНС у Луганській області та ГУ Нацполіції у Луганській області. Учасники спільно здійснювали моделювання об’єктів надання послуг: шкіл, дитячих садків, лікарень, амбулаторій, культурних і спортивних об’єктів, центрів надання адміністративних та соціальних послуг, а також центрів безпеки.

Відкрито реєстрацію у Торгову місію до Туреччини для компаній агросектору та виробників харчових продуктів

Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР), в рамках ініціативи ЄС EU4Business, запрошує українські малі та середні підприємства в секторі агро- та продуктів харчування зареєструватися на конкурсний відбір для участі у Торговій місії до Туреччини, яка відбудеться 10-12 лютого 2020 року у Стамбулі, за інформаційної підтримки Офісу з просування експорту України.

Кікбоксери області привезли 34 нагороди зі всеукраїнських змагань

У спорткомплексі Київського національного архітектурно-будівельного університету відбулися три спортивних події всеукраїнського масштабу – Кубок України, чемпіонат України серед школярів та Фестиваль кікбоксингу WPKA.

За час змагань проведено понад п’ятисот поєдинків у семі-контакті, лайт-контакті, фул-контакті, лоу-кіку та інших змагальних розділах.

Збірна команда Луганської обласної федерації кікбоксингу WPKA складалася з трьох дорослих і десяти школярів, представників Школи гун-фу «Дракон і Тигр».

Наступного року МОН профінансує майже 200 проектів молодих вчених на 100 млн грн – за 4 роки бюджет конкурсу збільшили у 8 разів

На 2020 рік МОН профінансує наукові проекти молодих вчених на рекордну суму – 100 млн грн. Це буде 199 робіт: 152 перехідні з минулих років та 47 нових. Їхній перелік затвердила відповідна Конкурсна комісія сьогодні, 22 листопада 2019 року, в приміщенні МОН.

На перехідні роботи піде 70 млн гривень, а на нові – 30.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 41 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 41 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 34 артилерійських снаряди, шість гранат і один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: