Архів новин

20 января 2020

На Луганщині представили нового голову субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Сєвєродонецьку

Захід відбувся сьогодні, 20 січня, в облдержадміністрації.

Під час зустрічі із заступником голови облдержадміністрації Катериною Безгинською Себастьян Фюстьє повідомив, що його строк перебування на зазначеній посаді добіг кінця та представив свого наступника.

Це Хосні Джаррар з Палестини. В структурі МКЧХ він працює вже понад 15 років.

Два протитанкові гранатомети вилучили співробітники СБУ із чергового схрону на Луганщині

Днями на околицях міста Щастя співробітники Служби безпеки України виявили черговий нелегальний арсенал із військовими засобами ураження. Зі схованки, облаштованої у зруйнованій будівлі, правоохоронці вилучили 2 протитанкових гранатомети РПГ-26, 10 гранат Ф-1, 2 шашки тротилу загальною вагою 400 грамів, електродетонатори, запали УЗРГМ-2 та набої.

Наразі проводяться заходи зі встановлення осіб, причетних до облаштування арсеналу.

У Сєвєродонецьку рятувальники провели навчання з порятунку людей на воді у зимовий період

Рятувальники Луганщини провели тренування на озері Чисте щодо реагування на надзвичайні ситуації (небезпечні події) у зимовий період на водоймищах.

За легендою навчань, через необережне поводження громадян на човні під час риболовлі, дві особи опиняються у воді, у результаті чого виникла загроза переохолодження та загибелі рибалок. Інформація про надзвичайну подію прийнята черговим диспетчером 12-ї ДПРЧ м. Сєвєродонецька.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 46,2 %) в області

За третій тиждень 2020 року, станом на 20 січня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 46,2 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 287,8 на 100 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1961 особа, з них 1255 (63,9 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 103 хворих, у тому числі 72 дитини віком до 14 років. З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2895 осіб.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 3,3 мільярда ПДФО

Протягом січня-грудня 2019 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 3 млрд 254 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Місцеві бюджети отримали 2 млрд 427,4 млн гривень ПДФО, що перевищує показники 2018 року на 328 млн гривень.

До державного бюджету мобілізовано 826,2 млн гривень ПДФО або на 110,6 млн гривень більше ніж за 12 місяців 2018 року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,7 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено чотири гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

22 січня Україна буде відзначати День Соборності

Щороку 22 січня у річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності.

Офіційно його встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» № 42/99 від 21 січня 1999 року. 30 грудня 2011 року Указом Президента України свято перейменували в День Соборності та Свободи України, а 13 листопада 2014-го Указом Президента України відновили як День Соборності.

На Луганщині стартували обласні учнівські олімпіади

У середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 20 міста Сєвєродонецьк відбулося офіційне відкриття ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів 2019-2020 року.

У заході взяла участь заступник голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

АGROPORT впроваджує проєкти на Луганщині

У рамках впровадження проєкту АGROPORT Ukraine у Луганській області відбулося засідання «круглого столу».

Під час заходу зазначено, що відкриття регіонального центру АGROPORT Ukraine на Луганщині – це «вікно можливостей» для кожної конкретної громади як в пропозиціях, так і в попиті.

Як додав директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін, що це також можливість ефективної комунікації усіх операторів агробізнесу на регіональному, національному та міжнародному рівнях.

Презентував проєкт генеральний менеджер Дмитро Титаренко.