Архів новин

23 января 2020

Обласна влада приділяє увагу розвитку «Укрпошти» на Луганщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду щодо проблемних питань функціонування відділень Луганської дирекції АТ «Укрпошта».

Головними питаннями, що було обговорено під час заходу, стали комп’ютеризація відділень, поліпшення графіку роботи, впровадження системи мобільних відділень.

Близько сотні дітей з інвалідністю долучились до обласного фестивалю творчості «Восток-Схід-West-2020»

У Кремінській обласній спеціальній школі відбувся традиційний Луганський обласний фестиваль творчості дітей та молодості з інвалідністю «Восток-Схід-West-2020».

Цього року у заході взяли участь близько 100 талановитих дівчат та хлопців із різних куточків області.

Сергій Гайдай має на меті залучити китайських інвесторів до житлового будівництва

Про це голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай заявив під час селекторної наради з питань забезпечення житлом осіб, які брали участь в АТО та здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також внутрішньо переміщених осіб.

Захід відбувся під головуванням Першого заступника Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Україні Антона Колумбета.

Сергій Гайдай запропонував Миколі Надулічному стати радником голови облдержадміністрації

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з керівником Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Миколою Надулічним.

«Обласна влада намагається підтримувати кожну ініціативу цієї асоціації. Сподіваюсь, дуже скоро в нас будуть перші результати. Вважаю, що Микола Надулічний має стати радником голови облдержадміністрації з цих питань», – наголосив Сергій Гайдай.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 22 січня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 1 158 971,46 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 23 січня;

- установи банків з 4 по 21 січня.

Фінансування відбулося згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Сергій Гайдай доручив терміново перевірити легальність діяльності наземних паливних АЗС

Відповідне доручення голова обласної державної адміністрації надав під час засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області, сьогодні, 23 січня.

«Ми повинні відпрацювати всі можливі питання з ліквідації нелегальних АЗС. Членам робочої групи необхідно перевірити, чи легально ці наземні паливні заправки розташовано у містах області. Якщо ні, то їх діяльність буде припинено», - наголосив Сергій Гайдай.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено чотири вибухонебезпечних предмета

Протягом минулої доби, 22 січня піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено три гранати й один інший вибухонебезпечний предмет.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На відновлення навколишнього середовища Луганщини підприємства сплатили понад 80 мільйонів

За січень-грудень 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 80 млн 31 тис. гривень екологічного податку.

При цьому до спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 33 млн 80 тис. гривень, до державного бюджету – 46 млн 951 тис. гривень.

Упродовж січня-грудня 2019 року на обліку в органах податкової служби регіону перебувало понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.