Архів новин

31 января 2020

Обласна влада тримає на контролі ситуацію навколо енергетичної кризи

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На розгляд комісії було винесено питання передумови виникнення енергетичного колапсу.

Освітнім центром Верховної Ради на Луганщині організовані спеціальні тренінги

У Луганській області триває низка заходів в рамках діяльності Освітнього центру Верховної Ради України.

Зокрема, 1-2 лютого в Сєвєродонецьку відбудеться дводенний тренінг для помічників-консультантів народних депутатів України «Діяльність народного депутата України та його команди».

Місце проведення – конференц-зал готелю «Мир» (із 9:30 до 17:30).

Слід зазначити, що у рамках співпраці між Апаратом Верховної Ради України та Програмою USAID РАДА подібні заходи проводяться в регіонах регулярно.

У Жіночому клубі «Берегиня» презентовано книгу та обговорено низку питань

Днями у столиці відбулась зустріч учасників Жіночого клубу «Берегиня».

Також до зустрічі долучились представниці області з інвалідністю, батьки, які виховують дітей з інвалідністю та усі охочі, які бажають допомогти.

Під час заходу Урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко презентувала авторську книгу «Гендерне тяжіння. Передмова», яку подарувала кожному учаснику.

Крім цього, під час зустічі обговорено питання гендерної політики, проблеми та шляхи їх вирішення.

Оголошення щодо відбору кандидатур від громадських організацій у сфері культури для включення до складу конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганського обласного краєзнавчого музею

Відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області (далі – Порядок), затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, Луганська обласна державна адміністрація розпорядженням голови обласно

Служу українському народу: «Фантом» відзначив свою п’яту річницю

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь в урочистостях з нагоди 5-річчя створення управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Луганській області.

Захід розпочався вшануванням пам'яті загиблого офіцера спецпідрозділу «Фантом» хвилиною мовчання.

У вітальному слові Наталія Романенко відзначила значний внесок бійців підрозділу у зміцнення національної безпеки, захист конституційних прав і свобод громадян, а також мужність та високий професіоналізм.

Увага! Оголошення

4 лютого 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 14:00.

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора Луганського обласного краєзнавчого музею

Луганська обласна державна адміністрація, відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, оголошує про проведення конкурсу на посаду ди

Міністерство соціальної політики створило інтерактивну карту отримувачів гуманітарної допомоги

З метою наведення ладу у системі гуманітарної допомоги Мінсоцполітики створило інтерактивну карту отримувачів гуманітарної допомоги, яка дозволить здійснювати контроль за транспортуванням, отриманням, збереженням, охороною, складуванням, розподілом, цільовим використанням і обліком гуманітарної допомоги.

Інтерактивна карта отримувачів гуманітарної допомоги працює за функцією пошуку за різними параметрами:

- за назвою отримувача,

- кодом ЄДРПОУ,

- назвою регіону,

- номером в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги,

Юні туристи Луганщини здійснюють пішохідні, водні та велосипедні подорожі по всій Україні

У рамках збору переможців І (обласного) етапу змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді, юні туристи і їх керівники із Сєвєродонецьку, Рубіжного, Сватівського, Старобільського, Білокуракинського районів та Луганського ОЦДЮТК розповіли про спортивні туристські походи, поділитися своїми враженнями та продемонструвати фільми про мандри, які відбувались протягом 2018-2019 навчальних років.

Захід відбувся на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства у Сєвєродонецьку.

2020-2021 навчальний рік буде Роком математики в Україні

Президент Володимир Зеленський підписав Указ «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні».

Своїм Указом Президент доручив Кабінету Міністрів України розробити та затвердити план заходів Року математичної освіти в Україні.

Документ обов’язково має передбачати:

Громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період 2021-2027 років

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації відповідно до пунктів 4 та 5 статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» оголошуються громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період 2021-2027 років.