Архів новин

02 марта 2020

Луганщина готова протидіяти коронавірусу: бригади «швидкої» та спеціалізованих інфекційних відділень отримали комплекти захисних комбінезонів

За дорученням очільника Луганської області Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська передала персоналу Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та інфекційним відділенням Рубіжанської та Сєвєродонецької міських лікарень вкрай необхідні для роботи комплекти захисних комбінезонів.

Спілкуючись з журналістами, Катерина Безгинська наголосила, що Сергій Гайдай особисто домовився про надання Луганщині 20 захисних костюмів – на пункти пропуску та інфекційні відділення.

Сєвєродонецький «Азот» відновлює виробництво аміаку та карбаміду

На Сєвєродонецькому Об'єднанні «Азот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, розпочато підготовчі роботи із запуску цехів виробництва аміаку та карбаміду. Потужність цеху виробництва аміаку 1-А становить 1700 т/добу, цеху виробництва карбаміду - 1200 т/добу.

Олексій Гончарук: Уряд виділить 19,3 млрд гривень державних гарантій «Укравтодору» на будівництво доріг

На зустрічі в понеділок, 2 березня, Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та Голова Нацбанку Яків Смолій, представники Мінфіну, Мінекономіки та Укравтодору обговорили збільшення фінансування на будівництво доріг в Україні. 

«Додаткові 19,3 млрд гривень переважно від державних банків під меншу відсоткову ставку – це більше якісних доріг в Україні уже в цьому році. При чому з економією для державного бюджету», – наголосив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 18,44 %) в області

На 9 тижнів епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено.

При епідемічному пороговому  рівні 535,0 захворюваність склала 436,4 на 100 тисяч населення.

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано на 5 адміністративних територіях області: Біловодському (на 4,5%),  Білокуракинському (в 3,2 разу), Старобільському (на 18,9%), Троїцькому (на 5,6%) та Новопсковському (на 6,2%) районах.

Низку нагород привезли спортсмени області зі світових змагань з плавання в ластах

Перший етап кубку Світу з плавання в ластах відбувся з 21 по 23 лютого в угорському місті Егері.

Змагання зібрали понад 600 учасників з 18 країн.

У складі національної збірної України виступали спортсмени Луганської області – вихованці сєверодонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

Спортсмени традиційно змагалися в двох категоріях: юнаки та дівчата 12-18 років; чоловіки та жінки 18 років і старше.

Підприємства Луганщини погасили понад 7 млн гривень податкового боргу

За січень 2020 року до бюджетів усіх рівнів за рахунок погашення податкового боргу надійшло 7,3 млн гривень.

Найбільші суми забезпечені до державного бюджету – 4,8 млн гривень, ще 2,5 млн гривень – спрямовано до місцевих бюджетів.

Робота з недопущення та погашення податкового боргу залишається одним із пріоритетних напрямів роботи фіскальної служби. Адже своєчасно сплачені податки – це запорука фінансування видатків на охорону здоров’я, освіту та інші важливі на сьогодні соціальні зобов’язання держави перед громадянами.

ОГОЛОШЕННЯ про засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку за рахунок коштів ДФРР

3 березня 2020 року о 8.30 відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Засідання відбудеться за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зала засідань.

Молодь з Луганщини долучилась до проєкту молодіжної мобільності Erasmus Plus «Східні зустрічі»

Захід відбувся у місті Краків.

У проєкті молодіжної мобільності Erasmus Plus «Східні зустрічі» взяли участь молоді люди з семи країн: Німеччини, Польщі, Данії, Грузії, Вірменії, Росії та України.

Даний проєкт – це не просто серія тренінгів, це молодіжний обмін, що має на меті створення мережі, здатної обмінюватися досвідом та найкращими практиками щодо миротворчих реалій у всьому світі.

Сергій Гайдай ознайомився з початком будівельного сезону доріг на Луганщині

В області розпочався сезон ремонту доріг. Наразі ведуться роботи на дорозі Н-26 – ділянка км 148+000 – 158+000 між населеними пунктами Сватове – Містки.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай особисто ознайомився з початком будівельного сезону доріг, які розпочались у Сватівському районі.