Архів новин

03 марта 2020

На Луганщину завітали голова МЗС Королівства Швеція та посол Королівства Швеція в Україні

«Швеція підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. З часів Холодної війни російська агресія – це найбільший виклик системі європейської безпеки», – заявила Міністр закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде, яка сьогодні ознайомилась із безпековою ситуацією у регіоні та роботою КПВВ «Станиця Луганська».

Разом із пані Лінде Луганщину відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг та заступник Міністра закордонних справ України Єгор Божок.

В громадах Луганщині стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади»

З цією подією привітала заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

 «Питання забезпечення правопорядку на території області підконтрольній українській владі, боротьба зі злочинністю, проведення профілактичних заходів є спільним обов’язком правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування», – наголосила вона у своєму виступі.

За минулу добу піротехніками області вилучено чотири вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 2 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,81 га місцевості у Попаснянському районі та поблизу Рубіжного.

Загалом виявлено, вилучено та знищено чотири вибухонебезпечних предмети, а саме: одну гранату та три одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині з’явився вже 22 дитячий будинок сімейного типу

Новий сучасний 22 дитячий будинок сімейного типу запрацював в Білокуракинському районі.

Це вже другий в районі такий будинок, який дасть можливість дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, використати своє право на виховання в сім'ї, отримати сімейний затишок та любов батьків.

Історія створення цього дитячого будинку сімейного типу розпочалася у жовтні 2018 року, коли Володимир та Оксана Майстренко створили прийомну сім’ю та взяли на виховання двох малолітніх дівчаток.

Температурний скринінг на пунктах пропуску не виявив жодного факту підозри на коронавірус

Вже тиждень усі, хто перетинає державний кордон України та лінію розмежування у Луганській області, проходять температурний скринінг. Жодного факту підозри захворювання на коронавірус не зафіксовано, – комісія з питань запобігання занесенню та поширенню на території Луганської області гострої респіраторної інфекції, пов’язаної із коронавірусом, розглянула на засіданні стан готовності медичних закладів та визначила напрями діяльності щодо недопущення проникнення COVID-19 на Луганщину.

Київські канікули для дітей із Золотого

У рамках благодійної культурно-просвітницької програми «Золоті діти», організованою мистецькою агенцією «Територія А» і Анжелікою Рудницькою, 13 дітей із Золотого провели три чудових дні у Києві.

У перший день на хлопців та дівчат чекали дивовижні екскурсії до Музею Становлення української нації та Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Також діти долучились до тихої акції «Ангели пам‘яті». Вони вирізали паперових ангелів для Алея Героїв Небесної Сотні.

Увечері переглянули казкову виставу «Лускунчик» у Національної опери України.

В Україні тривають громадські обговорення змін до Конституції щодо децентралізації

Сьогодні, 3 березня, у Києві відбувається публічні відкриті консультації за круглим столом  з обговорення змін до Конституції України в частині  децентралізації.

Участь у заході беруть представники Верховної Ради України, уряду, Офісу Президента України, голови облдержадміністрацій, представники асоціацій місцевого самоврядування, міжнародних організації та установ, експертної спільноти, голови РДА, МВК та ОТГ, громадськість.

Місцеві бюджети Луганщини цьогоріч отримали понад 1,5 мільйона від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-лютий 2020 року казна Луганської області поповнилася на 1,6 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Станом на 1 березня на Луганщині здійснюють діяльність 1257 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні-лютому 2020 року видано 499 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Сергій Жадан та дитячі письменники виступатимуть у школах і бібліотеках Луганщини

Так, 3 березня о 18:00 у Луганській обласній бібліотеці в Старобільську відбудеться відкрита зустріч у межах літературного туру «Читай-пиши».

На Луганщину приїдуть Сергій Жадан, а також дитячі письменники Маша Сердюк, Сашко Дерманський та Марія Артеменко.