Архів новин

04 марта 2020

Сергій Гайдай: завдяки допомозі від Угорщини у Валуйському є нова амбулаторія

Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто та голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай обговорили проєкти, які можна реалізувати в нашому регіоні за фінансової підтримки Уряду Угорщини.

Зустріч відбулася сьогодні, 4 березня, в Сєвєродонецьку.

А вже завтра в селищі Валуйське Станично-Луганського району буде відкрито відремонтовану будівлю сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яку відновлено та облаштовано медичним обладнанням за допомоги угорських партнерів.

Сергій Гайдай розглянув особисті звернення громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян. До очільника області приїхали жителі Лисичанська та Сєвєродонецька. Серед питань, з якими громадяни звернулися, були такі, що стосуються Луганського бюро судово-медичної експертизи, перерахунок пенсій ветеранам МВС України в Луганській області та забезпечення житлом.

На Луганщині відбулися обласні першості зі спортивного туризму

Днями у місті Сватове відбувся чемпіонат Луганської області зі спортивного туризму серед юнаків та дорослих.

У змаганнях взяли участь більше 70 спортсменів з  міст Рубіжне та Сєвєродонецьк,  Кремінського, Попаснянського, Сватівського, Старобільського районів, а також спортсмени Луганського обласного центру туризму.

Змагання проводились на дистанції «Смуга перешкод» серед команд зв’язок-двійок.

Біловодська та Новопсковська громади стали переможцями конкурсу у пілотних регіонах Програми EGAP

Програма EGAP спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій для вдосконалення якості врядування, покращення взаємодії влади і громади, та сприяння соціальним інноваціям в Україні.

Так, десять ОТГ у п’яти областях України були відібрані у відкритому конкурсі у січні-лютому 2020 року. Вони готові до змін та впровадження цифрових технологій. 

Юні науковці області взяли участь у Всеукраїнській школі з української культури

У Львові працювала Всеукраїнська школа з української культури «Митрополит Андрей Шептицький-моральний авторитет, духовний лідер та ідейний сучасник».

Делегація Луганської області у складі Пасічник Вікторія, учениці 9 класу Сєвєродонецької гуманітарно-естетичної гімназії, Шулакова Катерина (9 класу) та Якименко Ольга (8 класу) Попаснянської гімназії №20 відвідали цей захід.

Відповідно до програми, затвердженої Національним центром «Мала академія наук», у школі відбулась низка цікавих заходів.

Прикордонники вимірюють температуру кожному, - Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай заявив сьогодні, 4 березня, передаючи луганським прикордонникам чергову партію інфрачервоних безконтактних термометрів.

Увага! Внесено зміни до графіка особистого прийому громадян керівництвом та керівником апарату обласної державної адміністрації на 2020 рік

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 28 лютого 2020 року № 174 змін до графіка особистого прийому громадян керівництвом та керівником апарату обласної державної адміністрації на 2020 рік.

 

 

з/п

Посада особи, яка проводить особистий прийом

Молоді вчителі зі стажем до 10 років отримають виплату в 21 тис. грн – Уряд спрямував кошти на місця

Кабінет Міністрів України спрямував у регіони субвенцію в розмірі 1 млрд 553 млн грн для виплати надбавок молодим вчителям. Понад 73 тис. педагогів зі стажем до 10 років отримають виплату в 21 020 грн. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 3 березня 2020 року.

Виплата вчителю становитиме 21 020 грн, що еквівалентно десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року. Кошти виплачуватимуться вчителям за основним місцем роботи у закладі освіти. Виплата здійснюватиметься наприкінці року, одноразово і в повному розмірі.

Спортсмени області здобули перемогу на чемпіонаті України з легкоатлетичного двоборства

У Києва відбувся чемпіонат України серед ДЮСШ і СДЮШОР з легкоатлетичного двоборства у приміщенні серед юнацтва 2005-2006 року народження.

До змагань долучились спортсмени Луганщини.

Так, золоті медалі здобули: Дарина Степаненко (спортсменка Лисичанської ДЮСШ) – двоборство (60м + 200м) та Артем Сурков (учень Сєвєродонецької КДЮСШ №2) – двоборство (400м+800м).

Тренують чемпіонів Віталій Ляшенко та Наталя Жепка.

Луганщину представлено на міжнародному форумі «Агропорт» у Львові

Луганщину представлено на ХІІІ Міжнародному форумі з розвитку фермерства «Агропорт Захід Львів-2020», який відбувся у Львові.

Серед учасників заходу ‒ національні та регіональні оператори агробізнесу, гості з Республіки Польща, Республіки Білорусь та США.