Архів новин

05 марта 2020

У прифронтовому Валуйському відкрили відновлену амбулаторію

Як повідомлялося вчора під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая та Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, сьогодні у Валуйському Станично-Луганського району буде відкрито амбулаторію.

Луганщина – третя за показником зареєстрованих у ЗНО-2020

Загалом для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні і державній підсумковій атестації зареєстровано 167 522 особи, які обрали 554 539 тестувань.

Найактивніше реєструються абітурієнти в Полтавській (71% від очікуваної кількості), Харківській (67,3% від очікуваної кількості), Луганській (61,9% від очікуваної кількості), Донецькій (61,8% від очікуваної кількості) областях.

Інформація для підприємств та організацій щодо проведення Експо-Конгресу «Бізнес для Розумних Міст»

За інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у період з 22 по 24 квітня 2020 року у КВЦ «Парковий»
(м. Київ, Паркова дорога 16а) проходитиме другий міжнародний Експо-Конгрес «Бізнес для Розумних Міст». Це глобальний захід, який щорічно проводиться в Києві та збирає лідерів регіону та міжнародних експертів для вирішення проблем міст та пошуку найкращих партнерів для реалізації проєктів та надання послуг.

Увага! В Україні запустили платформу «Дія.Бізнес»

Міністерство цифрової трансформації України в тестовому режимі запустило онлайн-платформу Дія.Бізнес для підприємців.

Дія.Бізнес – це сайт для малого і середнього бізнесу. Портал пропонує послуги в двох напрямах: інформаційна платформа і служба онлайн-консультації.

Крім послуг, що надаватимуться онлайн, у регіонах України планують відкрити хаби та центри підтримки для підприємців.

Зараз на державному порталі для підприємців можна скористатися та переглянути:

Піротехніками області виявлено два артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 4 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,2 га місцевості в Попаснянському районі.

Загалом виявлено, вилучено та знищено два артилерійських снаряди.

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101 або 102).

Сергій Гайдай відзвітував перед громадськістю

Сьогодні під час засідання президії громадської ради при облдержадміністрації відбувся публічний звіт голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Під час звіту очільник Луганщини розповів про проведені заходи, виконані завдання та їх результати, інші питання щодо діяльності Луганської облдержадміністрації у 2019 році.

ІІІ Львівський експортний форум запрошує товаровиробників Луганщини

Одним з пріоритетних напрямків діяльності як органів влади, так і бізнес-спільноти України є підтримка експорту.

Львівська торгово-промислова палата, розуміючи важливість цієї сфери, створила Центр підтримки експорту (в складі мережі Центрів Торгово-промислової палати України), організовує навчально-тренінгові заходи для підприємств регіону, залучає для навчання і консультування міжнародні проекти і експертів, постійно надає консультації і підтримку потенційним і діючим українським експортерам.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 4 березня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 30 819,20 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 5 березня.

Фінансування пенсій відбувається згідно графіка виплат, заборгованість по виплаті відсутня.

Сватівський район, Чмирівська та Нижньодуванська громади найкраще використали кошти ДФРР

У 2019 році Луганщині на реалізацію проєктів і програм регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, було передбачено 457,9 млн гривень. За рівнем фінансової підтримки за цією бюджетною програмою наша область посіла друге місце серед регіонів України, поступаючись лише сусідній Донеччині.