Архів новин

06 марта 2020

Вірю, що наші проблеми будуть вирішені, - колишня полонена Вікторія на зустрічі з Сергієм Гайдаєм

Сьогодні голова облдержадміністрації зустрівся з жителями Луганщини, визволеними з полону напередодні нового року.

Серед 76 звільнених тоді громадян України четверо луганчан. Двоє з них приїхали до Сєвєродонецька, звернувшись до Сергія Гайдая за допомогою. Це Вікторія Вороніна, яка має малолітню дитину, та Анатолій Семиренко.

У Сєвєродонецьку представили унікальний Литовсько-Український мистецький проєкт

В приміщенні облдержадміністрації урочисто відкрили виставку картин «Пленер біля лінії фронту».

Участь у заході взяв голова облдержадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Свої роботи представили три українських та три литовських художники: Федір Александрович, Сергій Захаров, Валерія Москвітіна, Вігантас Веяс, Саулюс Паукштис та Грета Бернотайте.

Луганське обласне відділення НОК провело щорічну асамблею

«Нещодавно створено комітет з підготовки спортсменів Луганщини до проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор. Настав час провести засідання цього комітету та оголосити попередні результати та подальший план спільної діяльності обласної влади та НОК», – звернулася до учасників ІХ Асамблеї Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Запрошуємо взяти участь у «ІІІ Львівському експортному форумі»

З метою розвитку експортної діяльності підприємств України, вироблення ефективних механізмів її підтримки, пошуку нових ринків для продукції підприємств за ініціативою Львівської торгово-промислової палати, 12 березня 2020 року о 10:00 відбудеться «ІІІ Львівський експортний форум» (Форум).

Місце проведення: Premier Hotel Dnister (вул. Матейка, 6, Львів).

Головним завданням Форуму є сприяння розвитку експорту для українського бізнесу.

В ході заходу відбудуться:

- обговорення можливостей та перспектив підтримки експорту українських підприємств;

Відтепер з прифронтового Щастя можна дістатися до Польщі

Вчора, 5 березня, відкрито оновлену автобусну станцію у місті Щастя, з якої щодня буде здійснюватися 90 відправлень у багатьох напрямках на підконтрольній частині Луганщини, а також до Харкова та Польщі (міжнародний транзитний рейс).

Спільними зусиллями Луганської облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та ТОВ «Регіональне управління автобусних станцій» відремонтовано будівлю автостанції, встановлено необхідне обладнання для продажу квитків, набрано персонал.

Франція надасть 33 мільйони євро для вирішення проблем з водопостачанням Луганщини, - Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації повідомив сьогодні під час зустрічі з координатором системи ООН в Україні, координатором з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

«Вже на наступному тижні ми вирушаємо у Францію для підписання відповідних угод. Гроші будуть спрямовані на модернізацію системи водопостачання області», - заявив Сергій Гайдай.

Він зауважив, що через застарілу інфраструктуру водопостачання населені пункти Луганщини зазнають до 30 % втрат. Кошти, які мають надати французи, допоможуть виправити ситуацію.