Архів новин

10 марта 2020

Рекорд України встановлено! Більше 11,5 тис. жителів Луганщини читали вірші Тараса Шевченка

З нагоди 206-ї річниці з дня народження та 159-ї річниці від дня смерті  великого українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка сьогодні о 13:00 жителі 72 населених пунктів Луганщини одночасно вголос прочитали поезію Великого Кобзаря.

До цього особливого заходу, який відбувся й у Сєвєродонецьку, долучились заступники голови облдержадміністрації Наталя Романенко та Катерина Безгинська.

Вони разом з іншими учасниками заходу читали вголос уривок з поеми «Сон».

На Луганщині стартував президентський проєкт «Велике будівництво»

Першою у рамках проєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» відремонтують семикілометрову ділянку автошляху О 131309 місцевого значення «Нижня Дуванка – Лозно-Олександівка – КПП «Петрівка»,  поточний середній ремонт якої розпочався сьогодні.

Наразі йде залив восьмисантиметрового вирівнювального шару асфальтобетону.

Гімнаст із Луганщини здобув срібло на міжнародному турнірі

У місті Баку (Азербайджан) відбувся міжнародний турнір зі спортивної гімнастики 1ST AGF JUNIOR TROPHY BEFORE.

У змаганнях взяли участь юні спортсмени 2003-2006 років народження. У складі національної збірної виступив Радомир Стельмах із Луганщини.

За результатами перше командне місце посіла збірна України у складі: Радомир Стельмах, Володимир Костюк, Микита Мельников, Назар Васильковський та Іван Севрук.

Крім цього, у багатоборстві Радомир здобув срібло в особистій першості.

Вітаємо спортсмена та його тренера Олександра Горіна.

Дуальна освіта в СНУ ім. В. Даля: теоретична підготовка в виші, оплачувана практика на підприємстві, – брифінг

Про новації і вимоги до якості вищої освіти, дуальну освіту, розвиток soft skills у студентів на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла ректор Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, доктор технічних наук, професор Ольга Поркуян.

Вона повідомила, що одним з етапів підвищення якості вищої освіти в виші є впровадження дуальної освіти.

Зокрема, СНУ ім. В. Даля бере участь в пілотному проєкті, підтриманому Міністерством освіти і науки України, який стосується саме розвитку дуальної освіти.

Громадянам з ознаками ГРВІ прикордонники запропонують пройти медичне обстеження – введено тимчасові обмеження перетину КПВВ

З метою недопущення занесення та поширення на території України випадків захворювання на гострі респіраторні інфекції, збудником яких, ймовірно, є коронавірус, за наказом Командувача об’єднаних сил на контрольних пунктах в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих частин Луганської та Донецької областей з 7 березня 2020 року й до припинення загрози введено обмеження щодо перетину КПВВ.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 11,68 %) в області

За 10 тижнів епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено.

При епідемічному пороговому  рівні 535,0 захворюваність склала 472,5 на 100 тисяч населення.

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано на 4 адміністративних територіях області: Білокуракинському районі (в 4,3 разу), Марківському (на 32,4%), Троїцькому (на 4,67%) та Новопсковському (на 48,15%) районах.

До 1 травня приймаються публіцистичні твори на здобуття премії імені Івана Франка

Держкомтелерадіо з 1 березня до 1 травня 2020  року оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

Премія у розмірі 10 тис. гривень присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності у кожній з чотирьох номінацій:

            – за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації;

         – за кращий твір у телевізійній сфері;

За минулу добу піротехніками області вилучено шість вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 9 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,52 га місцевості, де виявлено, вилучено та згодом знищено 6 вибухонебезпечних предметів. А саме: одну мінометну міну, дві гранати та три одиниці інших вибухонебезпечних предметів. Роботи відбувались у Біловодському, Попаснянському районах та м. Рубіжне.