Архів новин

11 марта 2020

Участь юних кремінян у «COOLGAMES» та мотоколяска для Римми Старостіної, – які питання розглянула Катерина Безгинська у Кремінній

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела виїзний особистий прийом громадян у Кремінському районі.

Громадяни зверталися по допомогу у вирішенні питань оздоровлення дітей, сприяння участі місцевих школярів у всеукраїнських змаганнях та надання Заслуженому тренеру України Риммі Старостіній спеціальної мотоколяски.

Батьки учнів ЗОШ № 2, які вибороли участь у Всеукраїнських змаганнях «COOLGAMES», повідомили, що організатори конкурсу сплачують за проживання та харчування дітлахів. Проте, перевезення учасників до Києва не покривається.

На об’єктах транспорту та зв’язку Луганщини посилять рівень безпеки

Облдержадміністрація у межах своїх повноважень вживає заходи щодо захисту від терористичних загроз. 

Про це йшлося сьогодні на нараді, яку провела заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романенко.

Розглянуті, зокрема, питання забезпечення захищеності та вжиття дій при загрозі вчинення терористичного акту на об’єктах транспорту та зв’язку у Луганській області.

Обговорено ряд об’єктивних питань, у тому числі щодо уникнення пересилання заборонених вкладень, а також дій операторів поштового зв’язку при оформленні та пересиланні поштових відправлень.

Уряд прийняв низку рішень, що мають убезпечити українців від COVID-19

Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні  та для недопущення поширення COVID-19.

На засіданні Кабінету Міністрів, 11 березня, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Обласна влада шукає приміщення, які відповідають вимогам для обсервації осіб, які контактували з хворими на коронавірус

Фахівці наголошують, що на обсервацію фактично направляються здорові люди, тож ніяких особливих заходів безпеки не потрібно, крім обмеження зовнішніх контактів.

Як найбільш прийнятний варіант розглядається санаторій-профілакторій «Привілля» ПАТ «Лисичанськвугілля», – повідомила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко під час засідання тимчасової обласної протиепідемічної комісії з питань запобігання занесенню та поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 944 мільйони податків і зборів

У січні-лютому 2020 року платники Луганщини перерахували до зведеного бюджету 943,9 млн гривень.

Це на 46,6 млн гривень більше, ніж у січні-лютому 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 404,2 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 3,1 млн гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету надійшло 127,1 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, 182,9 млн гривень податку на додану вартість, 10,3 млн гривень податку на прибуток підприємств, 3,7 млн гривень акцизного податку.

На Луганщині СБУ виявила два схрони з протитанковими та мінометними мінами

Служба безпеки України викрила у Луганській області два місця незаконного зберігання військових засобів ураження.

Так, зі схованки, облаштованої поблизу лінії розмежування, на околицях Трьохізбенки, правоохоронці вилучили одинадцять протитанкових мін ТМ-62 загальною вагою 83 кг тротилу, більше тридцяти снарядів АС-30 та гранатомет ПГ-7.

На Луганщині створено вже 81 прийомну сім’ю

У Луганській області створено нову, вже 81 прийомну сім’ю. Відповідно до рішення виконкому Рубіжанської міської ради до прийомної сім’ї на виховання та спільне проживання влаштовано одну дитину-сироту.

Прийомною матір’ю стала Олена Міхірьова. Вона виховуватиме п’ятнадцятирічну дівчинку Єлизавету.

Нагадаємо, що в Україні більше 90 % дітей, які виховуються в інтернатах, – сироти при живих батьках.