Архів новин

12 марта 2020

Відтепер у Новоайдарському та Станично-Луганському районах курсують соціальні автобуси

Вони перередбачені для літніх людей (65 років +), які не мають опікунів, людей з інвалідністю (I, II група), людей з важкими хронічними захворюваннями, що потребують постійного лікування, багатодітним сім’ям, самотнім батькам, сім'ям з низьким доходом та сім’ям із зруйнованим або пошкодженим житлом.

Стан виконання запитів на підставі архівних документів розглянуто під час колегії

12 березня відбулося друге засідання колегії Державного архіву Луганської області.

У роботі колегії взяла участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Розгляд питань порядку денного було розпочато з підсумків діяльності Держархіву та архівних установ області зі зверненнями громадян та запитами народних депутатів у 2019 році, спрямованої на забезпечення їх прав та законних інтересів, доступу користувачів до документів ретроспективної інформації.

Змінено дати проведення пробного ЗНО

Для запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, на виконання постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року ухвалено рішення про перенесення дат проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Тестування з української мови і літератури проходитиме 4 квітня 2020 року, тестування з інших навчальних предметів – 11 квітня 2020 року.

Звертаємо увагу учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання, що вони мають повторно видрукувати запрошення-перепустки.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти

Медзаклади області отримали обладнання з державного резерву, на черзі – засоби індивідуального захисту

Передача обладнання з державного резерву для медичних закладів Луганської області відбулася сьогодні, 12 березня, на території Сєвєродонецької підстанції Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Серед цього медичного обладнання пульсометри, дихальні апарати для новонароджених та дорослих, інфузійні насоси для дозованого введення лікарських засобів, апарати штучної вентиляції легенів, кисневий концентратор.

Затверджено план запобіжних заходів із попередження занесення і поширення коронавірусу на території Луганщини

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  затвердила план запобіжних заходів відносно попередження занесення і поширення на території Луганщини гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Важлива інформація щодо отримання учасниками АТО/ООС Луганської області послуг із психологічної реабілітації

З метою забезпечення учасників АТО/ООС послугами із психологічної реабілітації Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації прийнято рішення щодо включення до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації у Луганської області ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина» (Луганська область).

Обговорено план дій щодо профілактичних заходів на коронавірус з представниками релігійних спільнот області

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілась з очільниками та уповноваженими представниками об’єднань та управлінь релігійних організацій області.

Під час зустрічі вони обговорили питання щодо проведення профілактичних заходів та попередження захворюваності вірян і відвідувачів культових споруд у разі виявлення фактів захворювання, спричиненого новим коронавірусом.

Захід відбувся за дорученням Кабінету Міністрів України та голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

У Мінську відбулося засідання ТКГ за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака

У Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, на якому були присутні керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації Президента Російської Федерації Дмитро Козак.

За результатами зустрічі сторони досягли домовленостей щодо:

1. Питання обміну утримуваними особами.

1.1. Представити в ТКГ перелік осіб, що підлягають взаємному звільненню, маючи на увазі необхідність завершення вказаних звільнень у найкоротший термін.

На Луганщині знищено 14 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,14 га місцевості, де виявлено, вилучено та згодом знищено 14 вибухонебезпечних предметів. А саме: дві гранати та 12 підривників.

Роботи проводились у Попаснянському, Сватівському та Станично-Луганському районах.

Пам'ятайте!

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 540 мільйонів

Протягом січня-лютого 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 539,8 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 50,4 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 371,2 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 33,4 млн гривень. Єдиного податку надійшло 89,4 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 12,1 млн гривень.

Зв матеріалами Головного управління ДПС у Луганській області