Архів новин

13 марта 2020

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення

Шановні працівники житлово-комунального господарства!

 

Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Вітаю всіх причетних до роботи у галузі на благо нашої рідної Луганщини.

Це свято – ще один прояв поваги до людей, які своєю щоденною та важкою роботою створюють комфорт і затишок не тільки у наших домівках, а і у містах й районах. Кожного дня ви докладаєте максимум зусиль, щоб жителі регіону бачили чисті вулиці, під’їзди та двори.

Питання гендерної рівності та торгівлі людьми розглянуті обласною владою

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

На початку заходу Катерина Безгинська зазначила, що це питання є вкрай важливим для Луганщини, оскільки у нас зареєстровано велику кількість внутрішньо переміщених осіб, а на тимчасово непідконтрольній території області до населення застосовуються найгірші форми експлуатації.

Співпрацю сервісних центрів МВС з автошколами переведено в електронний формат

Звертаючись до сервісного центру МВС для складання теоретичних та практичних іспитів, громадянину не потрібно надавати паперове свідоцтво про закінчення автошколи. Відтепер запроваджено електронний обмін інформацією.

Зокрема, запроваджено низку норм, що спрямовані на створення комфортних умов взаємодії між автошколами та сервісними центрами МВС. Удосконалені процедури моніторингу процесу підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, зокрема:

На Луганщині СБУ попередила нелегальне вивезення гранатометів та крупнокаліберних кулеметів із району проведення ООС

Служба безпеки України попередила у Луганській області протиправне вивезення арсеналу зброї та боєприпасів із району проведення операції Об’єднаних сил.

За попередніми даними слідства, учасники організованого угруповання намагалися нелегально переправити військові засоби ураження з району ООС до інших регіонів нашої країни.

Правоохоронці затримали двох фігурантів на блок-посту на автошляху «Лисичанськ-Бахмут» під час незаконного перевезення зброї на власному мікроавтобусі.

Стартував обласний конкурс пошуково-дослідницьких робіт «Героїв пам’ятаємо імена» серед дітей та молоді Луганської області

З 10 квітня по 10 червня відбуватиметься щорічний обласний конкурс пошуково-дослідницьких робіт «Героїв пам’ятаємо імена» серед дітей та молоді Луганської області.

Мета конкурсу – вшанування і збереження пам’яті про живих та полеглих захисників Вітчизни, учасників АТО/ООС, героїв Другої світової війни.

До участі запрошуються учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні позашкільних навчальних закладів освіти, професійно-технічних навчальних закладів освіти області.

Минулоріч обласним контактним центром прийнято понад 16 тисяч звернень

У 2019 році до державної установи «Луганський обласний контактний центр» надійшло 16254 звернення.

З них з урядової «гарячої лінії» – 12874, з обласної «гарячої лінії» – 3380.

Збільшено кількість звернень з питань житлово-комунального господарства і соціального захисту населення: комунальна сфера – на 38,7 % (5315 проти 3789), соціальна сфера – на 13 % (5315 проти 4699).

На 2081 звернення  фахівцями обласного контактного центру надано консультації та довідкову інформацію у телефонному режимі. 

За минулу добу вилучено три вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 12 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,58 га місцевості у Попаснянському та Старобільському районах.

Загалом виявлено, вилучено та знищено три гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101 або 102).

«Лабораторія толерантності» відвідала місто Щастя

Захід відбувся на базі універсальної публічної міської бібліотеки у Будинку культури.

Участь у ньому взяли учні, працівники та вчителі загальноосвітніх шкіл Щастя.

Мета просвітницької кампанії «Лабораторія толерантності» – розбудова миру шляхом донесення важливості інклюзивного і толерантного суспільства у запобіганні конфліктів; виховання толерантності, солідарності, діалогу та взаєморозуміння в молодіжному середовищі громад Луганської області. Популяризація досягнень напряму роботи Програми ООН із відновлення та розбудови миру щодо соціальної єдності та роботи з молоддю.

Важливо! 5 речей про коронавірус, які потрібно знати батькам, – МОН та МОЗ дають роз’яснення

5 основних речей, які мають знати батьки про коронавірусну інфекцію COVID-19, та про те, як реагувати, щоб убезпечити свою родину від хвороби. Про це розповідають Міністерство освіти і науки України разом з Міністерством охорони здоров’я.

“Уряд оголосив загальнонаціональний карантин до 3 квітня. Однак ми розуміємо, що просто не ходити до школи чи іншого закладу освіти – недостатньо. Важливо, щоб батьки знали, як діяти в ситуації карантину та від чого берегти дітей. Тому така інформація зараз дуже потрібна”, – сказала заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців майже 90 мільйонів єдиного податку

Протягом січня-лютого 2020 року до місцевих бюджетів Луганщини від суб’єктів господарювання надійшло 89,4 млн гривень єдиного податку.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 47,9 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи спрямували до місцевої скарбниці 7,8 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 33,7 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-лютого 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 12,1 млн гривень, або на 15,6 %.