Архів новин

16 марта 2020

Всі соцвиплати під час карантину люди отримуватимуть за графіком

Сьогодні на брифінгу, що відбувся у Будинку Уряду, заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко поінформував громадськість стосовно забезпечення соціального захисту населення під час дії заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції. А саме здійснення виплати та доставки пенсій і соціальних допомог, а також житлових субсидій в умовах попереджувальних заходів у зв’язку з коронавірусом COVID-19.

Затверджено характеристику тестів єдиного вступного іспиту на магістратуру

Зокрема, ЄВІ передбачає написання тесту з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської). Тест складається з двох частин –  перевірки читання та використання мови.

Загальна кількість завдань у тесті – 42. На виконання цих завдань відведено 60 хвилин. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 42.

Нагадаємо, що реєстрація для участі у вступних випробуваннях для вступу до магістратури триватиме з 6 травня до 3 червня.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 500 мільйонів ЄСВ

За два місяці 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 502,3 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соцвнеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Реєстрація на основну сесію ЗНО-2020 завершується через тиждень. Луганщина – у лідерах

Загалом для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні і державній підсумковій атестації зареєстровано 289 558 осіб, які обрали 951 314 тестувань.

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триває до 24 березня 2020 року.

Наразі серед випускників закладів загальної середньої освіти 2020 року на Луганщині зареєструвалися 92,7 % від очікуваної кількості осіб. Це третій показник після Полтавської та Харківської областей.

Серед учнів закладів професійної освіти цей показник складає 94,4 %. Більше тільки в Кіровоградській області.

У травні розпочнеться конкурс творчих робіт «Мій рідний край – Луганщина» серед дітей та молоді області

З 15 травня по 19 червня 2020 року відбуватиметься щорічний обласний конкурс творчих робіт «Мій рідний край – Луганщина» серед дітей та молоді Луганської області.

Мета Конкурсу – вивчення історичної, культурної та духовної спадщини Луганської області.

До участі запрошуються учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів позашкільної освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області.

Цьогоріч на Луганщині видано понад 13 тисяч витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення

Від початку 2020 року територіальні структурні підрозділи Головного управління Держгеокадастру у Луганській області на підставі заяв, отриманих від фізичних та юридичних осіб, сільськогосподарських товариств та фермерських господарств, сформували 13380 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення.

Найбільше таких документів видано щодо ділянок, розташованих у Старобільському (2773) та Кремінському (1937) районах Луганської області.

Результат дослідження на коронавірус госпіталізованої жительки Луганщини – негативний

На минулому тижні з підозрою на коронавірусну інфекцію в області була госпіталізована одна особа. Хвора прибула з Італії в Україну, звернувшись за медичною допомогою 12 березня. В цей день її госпіталізували в інфекційне відділення КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» з діагнозом «ГРВІ. Можливе інфікування COVID-19». У хворої був відібраний матеріал для лабораторного дослідження, який направили для тестування в Київ до вірусологічної референс-лабораторії «Центру громадського здоров’я МОЗ України».

Результат дослідження на коронавірус від 13 березня – негативний.

Для української армії зібрали понад 36 мільйонів

За січень-лютий 2020 року надходження військового збору склали 36,2 млн гривень. Це на 5,4 млн гривень (або на 17,7 %) більше надходжень січня-лютого 2019 року.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.