Архів новин

17 марта 2020

На Луганщині знищено три вибухонебезпечних предмета

Протягом минулої доби, 16 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 7,3 га місцевості, де виявлено, вилучено та згодом знищено три вибухонебезпечних предмета, а саме: один артилерійський снаряд та дві міни.

Роботи проводились у Попаснянському та Новоайдарському районах.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Розпочато перші випробування обладнання електропідстанції «Кремінська»

НЕК «Укренерго» розпочала індивідуальні випробування обладнання на новій підстанції 500/220 кВ «Кремінська».

Зокрема, з 16 по 18 березня тривають випробування під робочою напругою обладнання кабельно-повітряних ліній 220 кВ Кремінська-Ювілена № 1 та № 2, комплектного розподільчого пристрою з елегазовою ізоляцією 220 кВ та інших елементів обладнання підстанції.

У результаті будуть проведені налагоджувальні роботи релейного захисту, розроблені схеми та інструкції з використання обладнання тощо.

Повідомлення про оприлюднення звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації згідно зі ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» складено та розміщено повідомлення про оприлюднення звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки.

На період карантину АТЦ СБУ консультуватиме телефоном

Координаційною групою АТЦ СБУ в період карантину скасовано особистий прийом громадян у Старобільську та на КПВВ «Станиця Луганська».

Національний банк запроваджує низку кроків для підтримання банківської системи на час обмежень, пов’язаних з поширенням COVID-19

Банківська система України на сьогодні достатньо стійка, капіталізована і має значний запас ліквідності – обсяг коррахунків банків та залишків за депозитними сертифікатами становить понад 210 млрд грн. Відтак, вона продовжує стабільно працювати і надавати послуги клієнтам.

Водночас підтримка фінансової системи для упередження та мінімізації потенційного негативного впливу запроваджених у зв’язку з COVID-19 обмежень є пріоритетом для Національного банку. У зв’язку з цим здійснюються такі кроки:

До тих, хто спекулюватиме на ситуації, вживатимуть заходи згідно з українським законодавством, – Сергій Гайдай посилив контроль щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу

Про це голова обласної державної адміністрації заявив сьогодні, 17 березня, під час брифінгу для ЗМІ.

«Відсьогодні діє моє розпорядження щодо достатньо жорстких обмежень в області. Ми вживаємо заходи для унеможливлення розповсюдження цієї хвороби на території Луганщини, – зазначив Сергій Гайдай. – Результати експрес-тестів, які вже проведені, є негативними. Захворілих на коронавірус в нас немає. Однак ми й надалі повинні дбати про безпеку людей».

Верховна Рада ухвалила законопроект про запобігання поширенню коронавірусу

Сьогодні, 17 березня, Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Передбачається, що медпрацівникам, які задіяні на роботах з ліквідації з коронавірусу в Україні, доплачуватимуть до 200% зарплати. Також будуть здійснені доплати окремим категоріям працівників, які забезпечують основні сфери життєдіяльності. 

Cлужба безпеки України попереджає щодо розповсюдження фейкової інформації

Останнім часом кіберфахівці Служби безпеки України фіксують спроби розповсюдження фейків, пов’язаних із темою коронавірусу в Україні. Свіжий приклад – чутки про нібито нічне розпилення над містами хімічних речовин із вертольоту для дезінфекції. «Радять» зачиняти балкони і не знаходитись на вулицях із 23:00 до 5:00.

Ми ж радимо зважено ставитись до будь-якої неперевіреної інформації. Адже ми чудово розуміємо, з якою метою у соціальних мережах публікують схожі нісенітниці.

Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень та обмежив кількість учасників масових заходів 10 особами

На виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Документом, зокрема, заборонено з 18 березня по 3 квітня: