Архів новин

19 марта 2020

МОЗ розробило кілька сценаріїв боротьби з коронавірусною інфекцією

Міністерство охорони здоров'я розробило чотири сценарії реагування на поширення коронавірусної інфекції в Україні. Про це 19 березня на брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

На Попаснянщині прикордонники та поліцейські вилучили гранату

Оперативні співробітники Луганського прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил продовжують активно протидіяти розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин в районі проведення ООС.

Так, учора реалізовуючи оперативну інформацію оперативниками оперативно-розшукового відділу Луганського загону спільно із співробітниками Попаснянського відділу поліції у населеному пункті Золоте зупинили 37-річного громадянина. В ході перевірки документів та огляду речей громадянина встановлено, що останній у внутрішній кишені куртки заховав предмет, ззовні схожий на корпус гранати РГД-5.

Розпочалась онлайн-трансляція курсів з підготовки до ЗНО під час карантину на ТК «Рада» YouTube-каналі МОН

Перша онлайн-трансляція відбулась 17 березня о 18:30. Були проведені лекції з української мови та літератури, біології, математики та історії України.

Сергій Гайдай виділив два мільйони на експрес-тести та захисні костюми

«Щоб захистити громадян, ми маємо, насамперед, убезпечити  медичних працівників. Тому терміново з обласного бюджету виділяємо по 100 тис. гривень кожному району та по 200 тис. гривень містам обласного значення. Ці кошти підуть на закупівлю експрес-тестів та додаткової партії одноразових захисних костюмів. Ще 200 тис.

Сергій Гайдай та представники USAID розглянули спільні інфраструктурні проєкти

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з делегацією Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».
На порядок денний зустрічі було винесено обговорення допомоги USAID у підготовці проєктів на конкурс Європейського Інвестиційного Банку, активізацію роботи із запуску проєкту із відновлення залізничного сполучення в Луганській області із лінією «Лантратівка – Кіндрашівська-Нова», також презентовано плани роботи Проєкту USAID ERA в Луганській області на 2020 рік.

Понад 4 тисячі жителів Луганщини задекларували 112,8 млн грн доходів, отриманих минулого року

Протягом січня-лютого жителі області подали 4,1 тис. декларацій про майновий стан і доходи, отримані у 2019 році. Це на 300 декларацій більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За даними податкових декларацій, задекларовано загальний дохід у сумі 112,8 млн грн. Громадянами самостійно визначено до сплати до бюджету 8,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 1,8 млн грн більше, ніж у січні-лютому минулого року. Сума військового збору до сплати становить 1 млн грн, що на 132 тис. грн або на 15,1 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Високошвидкісний мобільний інтернет стане доступним у сільській місцевості

Оператори «великої трійки» – Київстар, Водафон Україна та Лайфселл – отримали ліцензії на радіочастотний ресурс у діапазоні 800-900 МГц. Це значить, що високошвидкісний мобільний інтернет стане доступним не тільки у великих містах, а й невеликих селах та найвіддаленіших куточках країни.

Отримання операторами ліцензій 4G – результат тривалої співпраці державних органів та операторів, яка почалась у липні минулого року з підписання Указу Президента «Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету».

Уряд розширив програму «Доступні кредити 5-7-9 %»

Кабінет Міністрів прийняв низку економічних рішень.

По-перше, розширити державну програму підтримки «Доступні кредити 5-7-9%», ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським.

Відтепер до цієї програми зможуть долучитися більше учасників.

Прийнятою постановою, зокрема, передбачено:

Увага! Оновлено інтерактивну мапу децентралізації Луганщини

Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією оновлено відомості, розміщені на інтерактивній мапі децентралізації Луганської області.

Зокрема, інтерактивна мапа відображає відомості про проєкт перспективного плану формування територій громад, направлений на затвердження до Кабінету Міністрів України, чинний перспективний план, стан утворення ОТГ, місцезнаходження державних та комунальних закладів, які надають послуги населенню, а також містить інші інформаційно-аналітичні матеріали.

Президент України підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу в Україні. Документи ухвалено Верховною Радою України на позачерговому засіданні 17 березня 2020 року.