Архів новин

20 марта 2020

У Рубіжному та Кремінній заплановано відкрити спеціалізовані притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Сьогодні, 20 березня, відбулась колегія Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

Його директор Олена Поліщук підбила підсумки роботи Департаменту за 2019 рік та озвучила перспективні напрями на поточний рік.

У своєму докладі спікер зазначила, що минулоріч управліннями соціального захисту населення області було впроваджено абсолютно нові напрями роботи у соціальній сфері.

Зокрема, розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям-сиротам. На зазначені цілі було перераховано 18 млн грн.

На Луганщині триває робота по заміні посвідчень чорнобильцям

Відбулося чергове засідання обласної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян.

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Увага! Торгово-промислові палати безкоштовно засвідчують форс-мажорні обставини протягом семи днів

Суб’єкти господарювання вже сьогодні мають ситуацію щодо неможливості виконання певних зобов’язань з контрагентами у зв’язку з обмежувальними заходами, які введені через поширення COVID-19.

Повідомляємо, що згідно із частиною другою статті 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати» зі змінами, внесеними згідно із Законом № 530-IX від 17.03.2020, форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) є введення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України.

Луганщина перерахувала до бюджету майже 13 мільйонів податку на прибуток

Упродовж січня-лютого 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету України 12,9 млн гривень податку на прибуток. При цьому державний бюджет отримав 10,3 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 2,6 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

На Луганщині розпочато роботу зі створення інноваційного вебпорталу

На сьогодні під час  реформування  державного управління  актуальним  є вдосконалення сфери надання адміністративних послуг  та впровадження цифрових технологій. Зокрема,  реформами  передбачено впровадження адміністративної процедури відповідно до принципів ЄС, підвищення якості надання адміністративних  послуг та збільшення  їх  частки в електронній формі, а також зменшення адміністративного навантаження на бізнес та громадян.  Для розширення можливостей участі громадян у процесі державотворення та державного управління все більше застосовуються  інструменти електронної демократії.

На Луганщині складено перший адміністративний протокол про порушення режиму карантину

Поліція Луганщини перевіряє дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання  поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та відповідного розпорядження голови Луганської облдержадміністрації. 
Напередодні, правоохоронці попередили усіх підприємців про відповідальність за порушення введених обмежень, а вже сьогодні, 20 березня, почали застосовувати санкції.

Старобільська лікарня отримала маски, костюми, медикаменти

На Старобільську лікарню з держрезерву було доставлено медичне приладдя.

Зокрема, лікарні передали захисні костюми, одноразові медичні маски (16 000 штук), допоміжні медикаменти.

Водночас лікарня вже отримала дезінфекційні засоби, захисні комбінезони (50 шт.), респіратори (60 шт.), багаторазові захисні окуляри (30 шт.) та 1 бактерицидну лампу.

Ці засоби будуть оплачені за районний кошт.

Зараз лікарня чекає на допоставку одноразових масок, бактерицидних ламп для усіх відділеннях та апаратів штучної вентиляції легень.

Пам'ятка щодо протидії вчинення терористичного акту на об'єктах транспорту та зв'язку у Луганській області

У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ПІДОЗРІЛОГО ПРЕДМЕТУ, СХОЖОГО НА ВИБУХОВИЙ ПРИСТРІЙ (НАДАЛІ ВП), У ПЕРШУ ЧЕРГУ НЕОБХІДНО ЗДІЙСНИТИ НАСТУПНЕ: