Архів новин

23 марта 2020

На відновлення навколишнього середовища підприємства Луганщини сплатили понад 8 мільйонів екологічного податку

За січень-лютий 2020 року платники податків Луганщини перерахували до зведеного бюджету 8,4 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 2,1 млн гривень, до державного бюджету надійшло 6,3 млн гривень.

Загалом на обліку в органах податкової служби регіону перебуває понад півтори тисячі юридичних та фізичних осіб – платників екологічного податку.

Актуальний коментар: безперебійна робота ЖКГ напряму залежить від розрахунків за спожиті послуги

«Розуміючи необхідність створення громадянам комфортних та безпечних умов на період карантинних заходів, працівники житлово-комунального господарства області не тільки забезпечують населення необхідними для життя та функціонування ресурсами – водою, електроенергією, газо-, теплопостачанням, а й проводять санітарну обробку об’єктів. Проте, рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги подекуди значно зменшився.

ПЛР-тести для виявлення коронавірусу будуть доправлені в лабораторії по всій країні до кінця понеділка

Україна забезпечена тестами для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з виявлення коронавірусної інфекції більш ніж на 10 днів. На поточному тижні відбудеться ще декілька поставок у країну тестів і медичних засобів.

Військовий літак Іл-76, який у ніч проти понеділка повернувся з Китаю, доправив в Україну першу партію медичного вантажу. Зокрема, два види тестів: для ПЛР та для експрес-діагностики.

Оголошено конкурс для бібліотекарів України у проєкті «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги»

ВГО Українська бібліотечна асоціація розпочинає реалізацію нового міжнародного проєкту під назвою «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», що підтримує Європейський Союз.

Основна мета проєкту, який триватиме з березня по грудень 2020 року, – навчити бібліотекарів з України та Білорусі створювати інноваційні бібліотечні послуги, які розвиватимуть культурні та творчі індустрії цих країн, з використанням спеціальної методології «Дизайн-мислення для бібліотек». 

Запровадження ПЛР-досліджень, температурний скринінг водіїв таксі та включення «Азоту» до переліку стратегічних підприємств – що обговорювали на обласному штабі з протидії коронавірусу

На обласному штабі з питань запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під головуванням очільника Луганщини Сергія Гайдая розглянули нагальні питання, пов’язані із забезпечення дотримання карантинних обмежень.

Першим на порядку денному було питання пришвидшення початку тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-досліджень) на базі вірусологічної лабораторії Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Кабмін ухвалив перелік адмінпослуг, які надаватимуться в ЦНАП під час карантину

Зокрема, Мінцифра підготувала перелік адміністративних послуг, які можна отримати у ЦНАП за невідкладних обставинах під час карантину. Оскільки неможливість отримати певні послуги позбавляє громадян здатності реалізовувати свої права та підтримувати належний рівень життя. 

Відповідну постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів 20 березня.

Інші адмінпослуги надаватимуться з урахуванням епідеміологічної обстановки на відповідній території.

Перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП під час карантину:

•    оформлення паспорта громадянина України;

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 30,68 %) в області

За 12 тиждень 2020 року, станом на 23 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 30,68 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 370,9 на 100 тисяч населення.

При цьому, захворюваність на грип не зареєстрована.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2463 особи, з них 1289 (52,3 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 122 хворих, у тому числі 83 дитини віком до 14 років.  

За користування надрами платники податків Луганщини сплатили понад 33 мільйони гривень

У січні-лютому 2020 року до зведеного бюджету України надійшло 33,4 млн гривень рентної плати за користування надрами.

За цей період до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати: за спеціальне використання води – 5,1 млн гривень; за спеціальне використання лісових ресурсів – 1,4 млн гривень; за користування радіочастотним ресурсом України – 44,5 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Звернення до служителів та прихожан усіх конфесій та релігійних організацій Луганщини

Відповідно до витягу з протоколу засідання Кабінету Міністрів України під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля звертаємось до служителів та прихожан усіх релігійних конфесій Луганської області.

Увага! Призупинено перетин через лінію розмежування осіб та транспортних засобів

Із 00:00 22 березня 2020 року до окремого розпорядження призупинено перетин через лінію розмежування через контрольні пункти виїзду-виїзду з тимчасово окупованих територій України осіб та транспортних засобів у зв’язку із проведенням протиепідемічних заходів, пов’язаних з недопущенням і поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.