Архів новин

24 марта 2020

17 лікарень Луганської області отримають експрес-тести на COVID-19

Першою експрес-тести на COVID-19, захисні костюми та медичні респіратори, що надійшли до Луганщини як гуманітарна допомога, отримала Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня.

На потребу щодо проведення діагностики людей з підозрою на коронавірус у Сєвєродонецьку виділено 550 експрес-тестів та додатково 150 медичних респіраторів і 35 захисних медичних костюмів. Рубіжанська центральна лікарня, що визначена базовим медичним закладом, отримає 750 тестів, Лисичанська – 350.

Податківці поінформували підприємців Луганщини про роботу під час карантинного режиму

Також під час брифінгу виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина розповіла про мінімізацію ризиків для бізнесу, пов’язаних з запобіганням поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Вона заспокоїла представників бізнесу заявою, що впродовж двох місяців було запроваджено мораторій на проведення перевірок на підприємствах, крім перевірок на відшкодування ПДВ та камеральних перевірок. Ці перевірки будуть здійснюватися дистанційно за наявними базами ДПС.

Заклади охорони здоров’я Сєвєродонецька підготовлені до будь-якого розвитку подій

Про готовність Сєвєродонецька до протидії та запобігання розповсюдження коронавірусу розповів перший заступник міського голови Олег Кузьмінов під час спільного прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Він повідомив, що комунальні служби міста працюють в штатному режимі з дотриманням норм щодо карантину.

Структурні підрозділи міськвиконкому переведені в дистанційний та позмінний режим. Утім, міська рада надає комплекс послуг в повному обсязі.

Під час карантину заборонена ідентифікація переселенців, які отримують соціальні виплати та пенсії, – брифінг

Про роботу банківської системи в умовах карантину на брифінгу для ЗМІ розповіла начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар.

Вона повідомила, що незважаючи на тимчасове закриття КПВВ, усі соціальні виплати та пенсії будуть нараховуватися в повному обсязі. На цей період тимчасово скасовується необхідність підтверджувати перебування переселенцями на підконтрольній українському Уряду території, а саме – верифікація та ідентифікація.

Визначено переможців тендерів на ремонт дороги від Сєвєродонецька до Станиці Луганської

«На відкритті мосту у Станиці Луганській восени минулого року Президент доручив відремонтувати дорогу від Сєвєродонецька до Станиці Луганської. Наразі відбувся тендер, який визначив переможців. Документація вже готова, залишилось підписати договори – і починаємо роботу», – повідомив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Ділянки, які ремонтуватимуться:

37 км дороги Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар, переможець – ТОВ «Автомагістраль-Південь», вартість – 640 336 897 гривень.

Сергій Гайдай: Луганщина отримала першу партію ПЛР та експрес-тестів

«Луганщина отримала 1728 ПЛР- та п’ять тисяч експрес-тестів, які забезпечують найбільш високу можливу точність діагностики і застосовуються в лабораторних умовах. А також респіратори та захисні костюми. Наразі усі бригади «швидкої допомоги» укомплектовані необхідним. Отримані тести та індивідуальні засоби захисту будуть розподілені між лікарнями за потребою», – повідомив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай під час брифінгу для ЗМІ.

Сервісні центри МВС розширюють список адміністративних послуг, що можуть надаватись дистанційно

В умовах карантину, чергові сервісні центри МВС приймають документи в електронному вигляді для здійснення першої державної реєстрації нових легкових транспортних засобів.

Для отримання цієї послуги власник або уповноважена ним особа може надіслати до чергового сервісного центру МВС наступний пакет документів:

Президент підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році»

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №103/2020

Про внесення змін до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13

Внести до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році» такі зміни:

1) пункт 1 статті 2 викласти в такій редакції:

«1) травень — липень»;

2) пункт 1 статті 3 викласти в такій редакції:

«1) y травні — липні 2020 року».

З 1 квітня на сході України розпочинається масштабне безкоштовне онлайн навчання ІТ-навичкам

Учасниками можуть бути як школярі, так й пенсіонери Луганської і Донецької областей

Навчання передбачає шестимісячний курс за п’ятьма напрямами – від базових навичок користування комп’ютером до вебпрограмування і розробки сайтів. Навчання триватиме на онлайн-платформі, доступ до якої отримають зареєстровані учасники.

Мінсоцполітики ініціює запровадження додаткових виплат для отримувачів субсидій

Уряд організовує безперебійну роботу програми житлових субсидій. «Ми зараз посилюємо цей напрям в умовах карантину», - наголосила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу 23 березня 2020 року.

Міністерство соціальної політики ініціюватиме на найближчому засіданні Уряду прийняття рішення про додаткову компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які отримують субсидії для оплати комунальних послуг, на період карантину.

Володимир Зеленський закликав глав церков проводити богослужіння онлайн: Сьогодні людям потрібна віра, але не менше їм потрібна безпека

Президент України Володимир Зеленський закликав глав церков усіх конфесій проводити богослужіння без присутності вірян, аби не створювати скупчення людей і тим самим не сприяти поширенню коронавірусу.

«Дякую тим главам церков, які розуміють небезпеку та проводять богослужіння без людей, у режимі онлайн. Впевнений, що й інші глави (церков. – Ред.) доєднаються до такої вимушеної практики. Адже сьогодні людям справді дуже потрібна віра, але не менше їм потрібна елементарна безпека», – сказав Президент України у відеозверненні.