Архів новин

25 марта 2020

У Луганській області введено режим надзвичайної ситуації

З 25 березня поточного року розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації  № 243 у Луганській області встановлено режим надзвичайної ситуації  регіонального рівня.

Таке рішення було ухвалене Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням очільника області Сергія Гайдая у зв’язку із загостренням загрози, пов’язаної із поширенням в Луганської області коронавірусної інфекції COVID-19 та необхідністю посилення профілактичних заходів.

Сергій Гайдай: в області буде запроваджено режим надзвичайної ситуації

Під час прес-брифінгу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай поінформував журналістів щодо останніх подій, пов’язаних із протидією розповсюдженню коронавірусу.

«На жаль, сьогодні ми офіційно отримали підтвердження першого випадку позитивного тесту на коронавірус у нашій області. Людина знаходиться в ізольованому боксі інфекційного відділення в Рубіжному. Наразі пік хвороби в неї вже минув. Лікарі говорять про позитивну динаміку, температура тіла хворого стабілізувалась», – повідомив Сергій Гайдай.

Карантин: онлайн-сервіси для вчителів

Міністерство цифрової трансформації України запропонувало всім вчителям України освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». Серіал розрахований на новачків та складається із 6 серій тривалістю 8-26 хвилин.

У серіалі йдеться про алгоритми та комунікацію вчителів і учнів на період дистанційного навчання, а також набір сервісів і специфіку їх використання для вчителів, зокрема: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та інші.

Подивившись серіал ви зрозумієте як:

Піротехніками на Луганщині вилучено 68 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 17,81 га місцевості поблизу міста Щастя.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 68 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 3 артилерійських снаряди, 61 граната, 1 інженерний боєприпас, 3 підривники. А також 1105 одиниць набоїв.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Таке рішення прийняте сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

«Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві», – зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Інформація щодо проведення конкурсу для учнів, студентів та аспірантів Луганщини

Національний конкурс творчих робіт (есе) «Шлях становлення Православної Церкви України» до Дня Незалежності України (далі – Конкурс) проводиться Інститутом політико-правових та релігійних досліджень за підтримки Київської міської організації Національної спілки письменників України, Всеукраїнського товариства «Знання» України, Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України, Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Вдосконалюється механізм надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю

Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 03.03.2020
№ 166 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю» (далі – Постанова № 166), якою вдосконалюється механізм надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів з метою ефективного їх використання, а також:

- забезпечується рівний доступ до фінансової підтримки всіх громадських об’єднань осіб з інвалідністю;

На Луганщині підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 25 березня в Луганській області підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус COVID-19.

Загалом на сьогодні в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Так, виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Платникам податків Луганщини повернуто майже 5 млн грн ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За січень - лютий 2020 року платники податків Луганщини подали 18 заяв про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку.

Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 14,3 млн гривень.

В аналогічному періоді минулого року подано 23 заяви на загальну суму 43,6 млн гривень.

За результатами перевірок поданих заяв за 2 місяці поточного року встановлено завищення сум ПДВ, які підлягають бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку на 3,3 млн гривень.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія ГАЙДАЯ з нагоди Дня Служби безпеки України

Шановні військовослужбовці, працівники та ветерани Служби безпеки України!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди 28-ї річниці створення української спецслужби!

Сьогоднішньому поколінню СБУ випали великі випробовування, особливо тут, на Луганщині, на передньому краї боротьби з гібридним агресором. Самовіддано виконуючи свій обов’язок, ви продемонстрували, що здатні ефективно протидіяти підступному й нахабному ворогу.

Укрпошта безкоштовно доставлятиме засоби особистого захисту лікарням України

Укрпошта протягом дії карантину запускає благодійну акцію, в рамках якої кожен охочий зможе надіслати засоби індивідуального захисту для лікарів і пацієнтів до медичних закладів України, а Укрпошта доставить їх до дверей медзакладу безкоштовно.

Посилки, що міститимуть марлеві пов’язки, маски, респіратори, одноразові медичні халати, одноразові бахіли, захисні окуляри, захисні рукавиці, бинти, матимуть позначку «В лікарню» та доставлятимуться до одного з медичних закладів, що були спеціально виділені місцевими органами влади для боротьби з епідемією.