Архів новин

27 марта 2020

Важлива інформація щодо обмеження перетину лінії проведення ООС

Із метою протидії поширенню коронавірусної інфекції з 08:00 28 березня вводиться обмеження щодо перетину лінії проведення операції Об’єднаних сил зі сторони Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Дозвіл на виїзд та в’їзд до району проведення ООС буде надаватися громадянам та транспортним засобам, які здійснюють логістичне забезпечення життєдіяльності регіону.

Просимо з розумінням ставитися до запровадження зазначених вище обмежень.

За інформацією ООС

У другому етапі сертифікації-2020 візьмуть участь понад 1000 вчителів – анкету самооцінювання необхідно подати до 5 квітня

1045 педагогів початкових класів успішно пройшли перший етап сертифікації вчителів 2020 року і стануть учасниками наступного – самооцінювання власної педагогічної майстерності. Відповідну анкету необхідно подати до Державної служби якості освіти до 5 квітня 2020 року.

Другим етапом сертифікації є самооцінювання учасниками власної педагогічної майстерності. До участі у ньому допускаються ті вчителі, які у першому етапі – незалежному тестуванні – набрали не менше 60 % від максимальної кількості балів. Відповідно, із 1552 учасників першого етапу його успішно подолали 1045 вчителів.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 100-річчя заснування Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля

Шановні викладачі, науковці, студенти та випускники минулих років!

Сьогодні наш Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля відзначає 100-річний ювілей.

За цей час в найстарішому виші Луганщини та одному з найпрестижніших в Україні навчалися та отримали дипломи понад 150 тисяч жителів з різних регіонів нашої та інших країн. Уявіть, це населення цілого міста. Усіх їх приваблював високий рівень знань, які надавали луганські викладачі, доценти, професори.

Послуги сервісних центрів МВС, що надаються в умовах подовженого карантину

Починаючи з 19 березня, у сервісних центрах МВС для забезпечення своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів тимчасово змінено режим роботи та призупинено надання фізичним та юридичним особам більшості послуг.

З 1 квітня місцеві бюджети отримають субвенцію на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я

Таке рішення прийнято на засіданні Уряду 25 березня.

Згідно з документом, передбачається виділення коштів:

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 500 мільйонів ПДФО

Протягом січня-лютого 2020 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 498,3 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Місцеві бюджети отримали 371,2 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-лютого 2019 року на 33,4 млн гривень.

До державного бюджету мобілізовано 127,1 млн гривень ПДФО. Це на 11,7 млн гривень більше, ніж за два місяці минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Призначено нових керівників структурних підрозділів облдержадміністрації

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації 26 березня підписав низку розпоряджень, згідно з якими призначено нових керівників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Директором Департаменту масових комунікацій стала Кушелева Альбіна Валеріївна. Начальником управління внутрішнього аудиту – Сальнікова Тетяна Юріївна.

Також директором Державного архіву Луганської області призначено Кривицьку Вікторію Вікторівну.   

Військові медики отримали сорок костюмів біологічного захисту, які забезпечують надійну ізоляцію особи від інфікування

Дані засоби призначені для багаторазового використання. 

Також Командування медичних сил ЗС України передало понад 1300 одиниць швидких тестів для виявлення інших захворювань, таких як ВІЧ, гепатит, сифіліс. Перевірка на ці інфекції є обов’язковою при важких пневмоніях.

Окрім цього, найближчим часом арсенал військових медиків зі складу Об’єднаних сил поповнять 16 апаратів штучної вентиляції легень виробництва ФРН. Їх планується використовувати для організації інтенсивної терапії осіб, у разі ускладнення у вигляді пневмоній через інфікування коронавірусом.

«Рубіжанська міська лікарня повністю задовольняє потреби першої хвилі захворюваності на COVID-19», – відбулось перше засідання Штабу з ліквідації наслідків НС

«Ситуація в області цілком контрольована: один хворий та вісім пацієнтів з підозрою на COVID-19. Рубіжанська міська лікарня повністю забезпечує потребу у койко-місцях на першу хвилю захворюваності, на протидію другій – залучимо ще три базові лікарні (у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та  Старобільськ), на третю – мобілізуємо усі вільні ліжка у медичних закладах області. І тільки, якщо й цього не вистачить, будемо розгортати мобільні шпиталі.