Архів новин

31 марта 2020

З ініціативи Президента Володимира Зеленського в Україні стартує освітній проєкт «Всеукраїнська школа онлайн»

Завдання держави – забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань, наголошує Президент України Володимир Зеленський.

З цією метою Офіс Президента спільно з Міністерством освіти і науки, Комітетом Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, а також громадською спілкою «Освіторія» запускають проєкт «Всеукраїнська школа онлайн». Він забезпечить доступ до дистанційної освіти для всіх українських школярів з 5-го по 11-й клас на час карантину.

Увага! Пенсійний фонд попереджає про активізацію шахраїв

Пенсійний фонд України звертає увагу людей похилого віку на те, що під час карантину шахраї активізували свою неправомірну діяльність.

Одна із схем, якою наразі користуються зловмисники, – це розсилка фальшивих смс-повідомлень нібито від імені Національного банку України про виплату додаткової 1000 гривень у зв’язку з карантином, анонсовану раніше Президентом України та Міністром соціальної політики України.

Споживчий ринок області повністю задовольняє попит населення усіма групами продовольчих товарів, – брифінг

Про ситуацію на споживчому ринку області в умовах карантинних заходів і  режиму надзвичайної ситуації на прес-брифінгу розповіла заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

На Луганщині триває «Велике будівництво»: Сергій Гайдай проінспектував ремонт дороги в Кремінському районі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Кремінський район. Там він особисто проінспектував дорожні роботи на ділянці Нова Астрахань – Боровеньки (км 0+000 – км 10+200).

Незважаючи на надзвичайну ситуацію, Луганська область працює над втіленням амбітного проєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Не став виключенням і ремонт дороги Нова Астрахань – Боровеньки, де не покладаючи рук роблять працівники КП «Кремінський Агрошляхбуд».

Усі пацієнти з підозрою на коронавірус в лікарні Рубіжного перебувають у задовільному стані, – брифінг

Сьогодні, 31 березня, на прес-брифінгу в облдержадміністрації йшлося про підготовку лікарень Луганщини до прийому пацієнтів із підозрою на захворювання COVID-19.

Як повідомив головний лікар КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» Едуард Кравченко, в інфекційному відділенні цього закладу розгорнуто 30 койко-місць та є можливість у разі необхідності додатково підготувати ще 20. 

Наразі там перебуває 1 людина, у якої відповідний діагноз підтверджений, та 4 – з підозрою на коронавірус.

Головний лікар наголосив, що стан здоров’я усіх пацієнтів задовільний.

Піротехніками області вилучено 29 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 8,5 га місцевості у Попаснянському районі.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів.

А саме: 15 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін та 3 підривника.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Довідка про консультації щодо проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та звіту про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації згідно з ст. 13 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» складено довідку про консультації щодо проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та звіту про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки.