Архів новин

02 апреля 2020

Сергій Гайдай нагороджений годинником від командувача Національної гвардії України

Заступник командувача Операції об’єднаних сил, генерал Олександр Олещенко вручив очільнику Луганщини Сергію Гайдаю годинник від командувача Національної гвардії України.

Сергій Гайдай: кожен повинен дотримуватись обмежень на період карантину, тільки тоді ми зупинимо розповсюдження коронавірусу

Сьогодні відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Звертаючись до членів комісії, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай наголосив:

«Щоб уникнути масового захворювання на COVID-19, люди повинні дотримуватись обмежень, уведених на період карантину. Тільки тоді ми зупинимо розповсюдження коронавірусу. Убезпечивши себе, людина убезпечить й оточуючих. Медичні заклади Луганщини готові до прийому хворих, однак головне – не допустити поширення хвороби територією області. Це наша з вами безпека!»

Структуру та форми навчання на час карантину визначають школи – роз’яснення МОН

Структуру навчального року та форми організації навчання, зокрема і під час карантину, визначає педагогічна рада закладу освіти. Відповідне роз’яснення опубліковано на сайті МОН.

Відеоуроки «Всеукраїнської школи онлайн» будуть доступні для школярів з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму

Школярі з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АР Крим та м. Севастополя зможуть переглянути відеоуроки, створені в межах освітньої ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Всеукраїнська школа онлайн», в ефірі телеканалу «Дом».

Мешканці окупованого півострова, які мають доступ до телебачення через супутникове обладнання, також матимуть змогу дивитися відеоуроки в ефірі UA: Перший та інших каналів – партнерів проекту, які входять у їхній супутниковий пакет.

Інформація щодо організації вантажоперевезень до та з Луганської області

Надаємо інформацію щодо можливості перетину лінії проведення операції Об’єднаних сил між Луганською і Донецькою областями з одного боку та Харківською, Запорізькою і Дніпропетровською областями з іншого боку.

Із 08:00 28 березня 2020 року на території Луганської та Донецької областей рішенням штабу ООС відповідно до Особливого порядкувведено «червоний» режим, який обмежує вільне пересування та діятиме до окремого розпорядження керівництва штабу ООС.

Усі опорні лікарні Луганщини готові прийняти першу хвилю хворих на COVID-19, – Сергій Гайдай

Про це голова облдержадміністрації заявив на нараді в режимі відеоконференцзв’язку з головами райдержадміністрацій, районних рад, міськими головами, головами сільських, селищних об’єднаних територіальних громад, керівниками військово-цивільних адміністрацій.

Він повідомив, що на сьогодні в області три людини з підтвердженим діагнозом COVID-19, ще дві – з підозрою.

Сергій Гайдай: ми зробимо все можливе, щоб не допустити в області розповсюдження COVID-19, врятувати здоров’я та життя наших громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області Сергій Колесник провели нараду в режимі відеоселекторного зв’язку.

У заході також узяв участь представник Нацполіції в ООС В’ячеслав Печененко.

Сергій Гайдай довів інформацію щодо карантинної ситуації в області, заходів, що вживаються для забезпечення лікарень необхідним медичним обладнанням на випадок поширення інфекційного захворювання COVID-19.

Пенсійний фонд готовий до проведення перерахунків пенсій

На засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Рішенням Уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень. Такі виплати отримають 1,5 млн осіб зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік – 9 205 гривень.

Піротехніками на Луганщині вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,11 га місцевості у Попаснянському районі.

Загалом виявлено, вилучено та знищено три одиниці вибухонебезпечних предметів. А саме: дві мінометні міни та одну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Володимир Зеленський підписав закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX, який парламент ухвалив 30 березня 2020 року.