Архів новин

03 апреля 2020

Жителі області запитують – Сергій Гайдай відповідає

До голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від жителів області надходять запитання щодо дій та вжиття заходів у період карантину.

Зокрема, вони стосуються проведення тестів на коронавірус та лікування.

Запитання. Лікування від коронавірусу в умовах стаціонару. Хто оплачує? (Бюджет до 1 квітня та НСЗУ з 1 квітня чи родичі пацієнта ходитимуть по аптеках у пошуках ліків та сплачуватимуть рахунки за послуги лікарського закладу).

Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд запроваджує більш жорсткі обмежувальні заходи.

Уряд на позачерговому засіданні 2 квітня ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з доопрацюванням.

Згідно з прийнятими змінами на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на:

Ми маємо убезпечити українців від епідемії коронавірусу під час Великодніх свят – Президент

Додаткові заходи з убезпечення українців під час Великодніх свят обговорювалися на щоденній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

Зокрема, розглядалися питання посилення контролю за носінням масок, обмеження скупчення людей та режиму проведення богослужінь.

Луганщина отримала додаткові тест-системи від благодійного фонду

Сьогодні Митрополит Сєвєродонецький та Старобільський Української Православної Церкви Никодим передав області гуманітарну допомогу від Міжнародного благодійного фонду на честь Покрови Пресвятої Богородиці народного депутата України Вадима Новинського. Це 3100 високоякісних швидкісних тест-систем виробництва Південної Кореї для проведення методом ПЛР аналізів на виявлення пандемічного коронавірусу.

Цей вантаж був доставлений за підтримки Міністерства закордонних справ України та активної участі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Корея Олександра Горіна.

Важливо: у Сєвєродонецьку запрацювала лабораторія для ПЛР-досліджень на коронавірус

Лабораторія акредитована за стандартом ІSО:15189. Наразі таких закладів в Україні усього вісім. Її персонал має досвід  ПЛР-досліджень та пройшов цільове навчання.

Укрпошта впроваджує благодійну акцію доставки ліків та засобів захисту

Про це стало відомо під час спільної заяви голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая та директора Луганської філії АТ «Укрпошта» Ілони Моісеєвої.

Підсумки державного та обласного рейтингів соціально-економічного розвитку

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 Міністерством розвитку громад та територій України проведено рейтингову оцінку соціально-економічного розвитку регіонів за січень-грудень 2019 року.

Здійснити обмін першого посвідчення водія можна онлайн

У період карантину, який подовжено до 24 квітня включно, у багатьох водіїв, які отримали своє перше посвідчення водія 2 роки тому, вже закінчився або закінчиться незабаром термін його дії.