Архів новин

06 апреля 2020

Жителі області запитують – Сергій Гайдай відповідає

До голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від жителів області надходять запитання щодо дій та вжиття заходів у період карантину.

Зокрема, вони стосуються надання соціальних виплат.

Запитання. Як отримати без візиту до установи соціальні виплати?

Відповідь. Вживаються всі необхідні заходи для забезпечення соціальними гарантіями і компенсаціями громадян нашої області.

Фінансування матеріального забезпечення, пенсій та інших виплат здійснюється у штатному режимі.

Уряд посилює обмеження на кордоні задля запобігання поширенню коронавірусу

Із 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише автотранспортом і лише у 19 пунктах пропуску.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 1,5 мільярда податків і зборів

У січні-березні 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 1 млрд 470 млн гривень. Це на 99,6 млн гривень більше, ніж у січні-березні 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 657,1 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 19,5 млн гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету надійшло 262 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 276 млн гривень податку на додану вартість; 48,9 млн гривень податку на прибуток підприємств; 5,8 млн гривень акцизного податку.

Сергій Гайдай: відсьогодні посилено контроль за дотриманням населенням карантинних обмежень

На цьому голова обласної державної адміністрації акцентував під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні, 6 квітня.

«Жителям області потрібно більш серйозно ставитися до ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусу. Всі бачать, що напоготові медичні заклади, обробляються вулиці, нацполіцією посилено контроль за дотриманням населенням карантинних обмежень. Це здоров’я та життя кожного з нас», – заявив Сергій Гайдай.

8 квітня Луганщину чекають заморозки

Про це повідомляє Луганський обласний гідрометцентр. Так, вночі та вранці 8 квітня в Луганській області очікуються сильні заморозки у повітрі від 0 до -5 градусів морозу, на поверхні ґрунту від -5 до -10 градусів морозу.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 58,46 %) в області

За 14 тиждень 2020 року, станом на 6 квітня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 58,46 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 222,3 на 100 тисяч населення.

При цьому, захворюваність на грип не зареєстрована.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1476 осіб, з них 548 (37,1 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 57 хворих, у тому числі 31 дитина віком до 14 років.  

Роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину

Прийняті Постановою № 211 нові норми обмежувальних заходів викликали в українців безліч запитань. Тому надаємо роз’яснення щодо найбільш поширених запитань.

Чому запровадили правило носити з собою документи, що посвідчують особу?

Наявність у людини документів дозволить перевірити, чи не мусить вона бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину.

Чи можна ходити по вулиці без маски?