Архів новин

07 апреля 2020

Соціально відповідальний бізнес допомагає вразливим категоріям громадян Луганщини

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая директор Департаменту соцзахисту населення ОДА Елеонора Поліщук взяла участь у передачі продуктових наборів Новоайдарському району.

Національною мережею продуктових магазинів «АТБ» у співпраці з Мінісоцполітики України реалізується сумісний проєкт по забезпеченню продуктовими наборами найбільш вразливих під час епідемії коронавірусу груп населення.

Піротехніки на Луганщині вилучили реактивний снаряд

Протягом минулої доби, 6 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 6,71 га місцевості у Сватовому та Попаснянському районі.

Виявлено, вилучено та знищено одну одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме реактивний снаряд.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 102 або 101).

На Луганщині вже посіяно 30 % ранніх ярих, зернових та зернобобових

Про проведення в області весняно-польових робіт на прес-брифінгу розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона зазначила, що посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств Луганщини під урожай 2020 року очікується в межах 806,7 тис. га.

В сільськогосподарських підприємствах та одноосібних господарствах області під урожай 2020 року загалом посіяно 284,1 тис. га озимих зернових культур.

Поліція Луганщини спростувала фейк

На Луганщині відкрито кримінальне провадження за фактом злісного невиконання батьками обов'язків по догляду за дитиною.

5 квітня у Лисичанську померла восьмирічна дівчинка. За попереднім висновком судово-медичної експертизи, смерть дитини настала внаслідок гнійної пневмонії. У неї були взяті аналізи на наявність коронавірусної інфекції COVID-19, які не дали позитивного підтвердження.

Протягом 2019 року до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування звернулось 129,8 тис. громадян

Про це розповіла керівник апарату ОДА Ірина Калініна під час апаратної наради, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. Загалом вона відзвітувала про стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до облдержадміністрації, ДУ «Луганський обласний контактний центр» протягом 2019 року.

Сьогодні виповнюється 75 років Василю Івановичу Голобородьку – значному поету, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка

Шановний пане Василю!

Щиросердно вітаю Вас із 75-річним ювілеєм!

Луганщина пишається Вами, – талановитим земляком, – видатним поетом, – справжнім патріотом України!

За своє життя, пане Василю, Ви пройшли складний, сповнений випробувань творчий шлях митця. Завжди, в усі часи, наголошували, що Ваша адреса – «українська мова».

Учора на Луганщині склали два адмінпротоколи за порушення самоізоляції

Про це повідомлено під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом.

Зокрема, у Сєвєродонецьку жителька міста 1980 року народження, яка підписала згоду на самоізоляцію, при перевірці була відсутня за місцем проживання.

На дорозі Н-26 укладають нижній вирівнюючий шар асфальтобетону

У рамках проєкту «Велике Будівництво» тривають  роботи на дорозі Н-26 Чугуїв – Мілове (через Старобільськ), яка є однією з головних транспортних магістралей Луганської області.

Наразі на дорозі між населеними пунктами Сватове – Містки ведуться роботи з укладання нижнього вирівнюючого шару з крупнозернистого асфальтобетону товщиною 8 см. Потім заплановано укласти верхній шар з дрібнозернистого асфальтобетону – 5 см.

В Україні запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, Міністерством цифрової трансформації у партнерстві з Фондом Східна Європа в рамках реалізації швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади EGAP» запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.