Архів новин

09 апреля 2020

Тетяну Баранцову призначено Урядовим Уповноваженим з прав осіб з інвалідністю

Розпорядження Кабінету Міністрів України про призначення Баранцової Тетяни Вікторівни Урядовим Уповноваженим з прав осіб з інвалідністю ухвалене на учорашньому засіданні Уряду.

Жителі області запитують – Сергій Гайдай відповідає

До голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від жителів області надходять запитання щодо дій та вжиття заходів у період карантину.

Зокрема, вони стосуються нарахування соціальної допомоги та субсидії.

Василя Голобородька нагороджено почесною відзнакою «За розвиток регіону»

З нагоди 75-річного ювілею видатного українського поета Василя Голобородька, уродженця Луганщини, від  голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая нашому славетному земляку була передана почесна відзнака «За розвиток регіону».

Цю відповідальну місію виконав голова Міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан. Вже багато років поет проживає на Київщині.

Минулоріч на будівництво та реконструкцію інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури виділено більше 550 млн гривень

А саме, за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку – 252 935,434 тис. грн, державного бюджету – 65 330,757 тис. грн, обласного бюджету – 226 163,6 тис. грн та місцевих бюджетів – 21895,181 тис. грн.

За кошти ДФРР виконувались роботи по 22 об’єктам. На ці цілі було витрачено 238 450,106 тис. грн, що складає 94,3 % від обсягу фінансування.

У 2019 році виконано низка капітальних ремонтів на соціальних об’єктах області.

Медзаклади Луганщини отримали 30 тисяч експрес-тестів. На черзі – 20 апаратів для вентиляції легенів

Сьогодні на базі Сєвєродонецької підстанції екстреної медичної допомоги Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф для медичних закладів області передано 30 тисяч експрес-тестів, які допоможуть протидіяти поширенню коронавірусу.

«Ця допомога необхідна – її надано своєчасно. Поки що ліків саме від коронавірусу в світі не існує. Тому нам потрібно проводити багато тестувань», – зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Визначений 21 переможець другого етапу конкурсу проєктів культурного обміну між Луганською та Львівською областями

Управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації 8 квітня провело друге засідання конкурсної комісії з визначення проєктів культурного обміну між Луганською та Львівською областями.

Нагадаємо, що розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 12 лютого 2020 року оголошено конкурсу з визначення цих проєктів, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

За минулу добу в Україні зафіксовано 224 нових випадки зараження коронавірусом

Про це стало відомо під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку, у якому взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено одну мінометну міну

Протягом минулої доби, 8 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 15,81 га місцевості у Попаснянському районі та поблизу міста Сєвєродонецьк.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено одну мінометні міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Бути добру: терцентри соціального обслуговування Луганщини отримали від Сергія Гайдая засоби індивідуального захисту

Медичні маски доставляють у територіальні центри соціального обслуговування та центри надання соціальних послуг Кремінної, Новоайдара, Станиці Луганської, Щастя, Попасної та Сватового.

Тисячі засобів індивідуального захисту отримують працівники цих закладів, які піклуються про самотніх людей та осіб з інвалідністю.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 800 мільйонів

Протягом січня-березня 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 813,2 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 80 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 595,4 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 78,6 млн гривень.

Єдиного податку надійшло 103,6 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 13,1 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області