Архів новин

10 апреля 2020

Нових захворювань на коронавірусну інфекцію на Луганщині не зафіксовано

Крім того, на поточному тижні в області розпочали тестування хворих на пневмонію в усіх медичних закладах області. Це дозволить виявити ймовірне захворювання на коронавірус на початковій стадії, скоріше виявити та скоротити коло контактних осіб.

Втім, всі аналізи, які були зроблені на сьогодні, показали негативний результат.

Жителі області запитують – Сергій Гайдай відповідає: правові засади карантину

До голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від жителів області надходять запитання щодо дій та вжиття заходів у період карантину.

Запитання. Чому в містах і районах обмежене пересування вулицями, зокрема, літніх осіб? В нас є теж власні справи, які потребують вирішення. Навіщо уведені ці норми?

На Луганщині розпочались виплати разової грошової допомоги до 5 травня

Органами соціального захисту населення області розпочато виплату разової грошової допомоги до 5 травня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.02.2020 № 112 «Деякі питання виплати у 2020 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Із державного бюджету цьогоріч на виплату грошової допомоги для Луганської області виділено 31,3 млн гривень.

Станом на 10 квітня виплату отримали 14511 осіб на загальну суму 21,2 млн гривень.

Перспективні плани: розпочалися останні узгодження перед розглядом Урядом

Розпочалися останні обговорення проєктів перспективних планів формування територій громад областей перед розглядом цих документів на засіданні Кабінету Міністрів. Усі перспективні плани Уряд має прийняти вже у квітні.

Обговорення вже відбулися в формі онлайн-наради з підготовки перспективних планів формування територій громад Волинської, Житомирської, Луганської, Миколаївської, Харківської, Хмельницької областей.

На Луганщині вилучено 61 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 9 квітня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України в Луганській області перевірено 0,86 га місцевості в Попаснянському, Станично-Луганському, Біловодському районах та поблизу Сєвєродонецька.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 1 мінометну міну, 1 артилерійський снаряд, 43 гранати та 16 інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У малому та середньому підприємництві області задіяні 30 % від загальної кількості зайнятих працівників

Загалом в області діє 21,8 тис. суб’єктів малого та середнього підприємництва або 99,97 % від загальної кількості.

У МСП зайнято 87,8 тис. осіб, що становить 29,4 % до загальної кількості зайнятих працівників в регіоні або 90,2 % до загальної кількості зайнятих в підприємництві.

У рамках реалізації заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва протягом І кварталу 2020 року створені сприятливі умови для розвитку підприємництва.

Обмін посвідчення водія, виданого вперше на два роки, можна замовити онлайн

Водіям, в яких у період карантину закінчився 2-річний термін дії посвідчень водія, надана можливість замовити обмін онлайн через Електронний кабінет водія, завантажити та користуватися новим е-посвідченням водія через додаток «Дія», а пластиковий документ отримати в обраному територіальному сервісному центрі МВС у зручний час після офіційного завершення карантину.

На Луганщині перераховано пенсії 40 тисячам осіб

Органами Пенсійного фонду України Луганської області автоматизованим способом з 1 квітня 2020 року проведено перерахунок пенсії 40 тисячам осіб, яким виповнилось 80 років і більше. Середній розмір підвищення склав 511,75 гривень.

Доплати по зазначеному перерахунку пенсіонери з датами виплати з 4 по 7 квітня отримають їх найближчим часом, а пенсіонери з датами виплати після 8 квітня – разом з пенсією.

Сергія Гайдая нагороджено відзнакою Командувача об’єднаних сил

Командування штабу ООС нагородило очільника Луганщини Сергія Гайдая за старанність, розумну ініціативу та сумлінне виконання службових обов’язків в районі проведення операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії РФ на території Луганської області та передало медаль Командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність».

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 800 мільйонів ЄСВ

У січні-березні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 806,7 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соцвнеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

ЗНО-2020: змінено дати додаткового періоду реєстрації

Із 25 травня до 9 червня 2020 року триватиме додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання для окремих категорій осіб.

Право на реєстрацію в цей період мають особи, які: