Архів новин

13 апреля 2020

Триває реконструкція спортивної бази «Олімп» у Кремінній

Сьогодні у Кремінній під керівництвом заступника голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської відбулась робоча нарада, де обговорили питання ходу реконструкції та модернізації Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп».

У заході також взяли участь начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов та директор фізкультурного центру Юрій Іщенко.

Так, вони оглянули об’єкти, які будуть реконструйовані у поточному році.

Наразі там завершується реконструкція легкоатлетичного комплексу.

Бути добру: Сергій Гайдай передав патрульній поліції безконтактні термометри

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації для Управління патрульної поліції в Луганській області придбав три інфрачервоні безконтактні термометри.

За період карантину СБУ викрила 154 агітатори, які поширювали фейки про коронавірус, та заблокувала дві тисячі інтернет-спільнот

У період дії карантинних обмежень через пандемію COVID-19 Служба безпеки України виявила 154 агітатори, які поширювали фейки про коронавірус. СБУ також заблокувала понад дві тисячі відповідних інтернет-спільнот із загальною аудиторією понад 700 тисяч підписників.

Кіберфахівці Служби постійно аналізують інтернет-контент подібної тематики, який здебільшого поширюється з російського інформаційного простору. Він спрямований на  створення штучної паніки або містить заклики до порушення умов карантину.

Президент: Великдень у новому форматі цьогоріч – це справжній прояв любові до ближнього

Церкви в Україні готуються до богослужінь онлайн, а українці вже замовили понад 14 тисяч посилок з освяченими пасками, які будуть доставлені цього тижня. Про відзначення Великодніх свят ішлося на традиційній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо питань боротьби з коронавірусом.

Зокрема, на святкування Великодня західного обряду та Вербної неділі до храмів прийшло приблизно 126 тис. українців порівняно з майже 3 млн людей торік. Водночас за порушення карантинних умов під час богослужінь Національна поліція склала адмінпротоколи у семи областях.

Жителі області запитують – Сергій Гайдай відповідає

До голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від жителів області надходять запитання щодо дій та вжиття заходів у період карантину.

Запитання. Підписка про самоізоляцію: чи передбачено залучення до забезпечення життєво необхідним соціальних працівників?

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 800 мільйонів ПДФО

Протягом січня-березня до бюджетів усіх рівнів надійшло 800,4 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Так, місцеві бюджети отримали 595,4 млн гривень ПДФО, що перевищує показники за січень-березень 2019 року на 78,6 млн гривень.

До державного бюджету мобілізовано 205 млн гривень ПДФО або на 28,7 млн гривень більше, ніж за три місяці минулого року.

За матеріалами Головного управління ДПС у Луганській області

Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників

Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників профтехів припадає на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Таке роз’яснення надали у Міністерстві освіти і науки України.

МОН також пояснює, як здійснити атестацію випускників, для яких виробнича практика повністю або частково припала на період карантину, а перенести її у дистанційний формат не можна через особливість професії.

За минулий тиждень піротехніками в області вилучено 93 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 35,08 га місцевості в Попаснянському, Станично-Луганському, Біловодському районах та поблизу Сєвєродонецька.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 93 вибухонебезпечних предмети.

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 102 або 101).

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 70,53 %) в області

За 15 тиждень 2020 року, станом на 13 квітня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 70,53 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 157,7 на 100 тисяч населення.

Зареєстровано один випадок захворювання на грип у місті Рубіжне.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1047 осіб, з них 394 (37,6 %) дитини віком до 14 років. Госпіталізовано 48 хворих, у тому числі 34 дитини віком до 14 років.  

Уряд удосконалив механізм оплати на визначені послуги за програмою медичних гарантій

Уряд удосконалив механізм оплати за надані медичні послуги, пов’язані з проведенням хірургічних операцій дорослим та дітям у стаціонарних умовах та стаціонарною допомогою без проведення хірургічних операцій за програмою медичних гарантій.

Це означає, що протягом другого кварталу лікарні за відповідними пакетами медпослуг отримуватимуть 100 % глобального бюджету замість комбінованої оплати, як передбачалося раніше. Рішення спрямоване на доступність та якість медичних послуг для пацієнтів в умовах поширення коронавірусної хвороби.

Луганщина перерахувала понад 57 мільйонів військового збору

За січень-березень 2020 року надходження військового збору на Луганщині склали 57,1 млн гривень.

Це на 10,7 млн гривень, або на 23 %, більше надходжень січня-березня 2019 року.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.