Архів новин

14 апреля 2020

«Велике будівництво»: стартували відновлювальні роботи на автодорозі Сєвєродонецьк – Станиця Луганська

 

«Гроші з ДФРР не будуть перерозподілені і залишаться в області. Ми зможемо реалізувати усі проєкти, які були заплановані на найближчий термін. Одночасно з ремонтом дороги на Станицю Луганську ми працюємо над так званим «Старобільським трикутником». Досягнуто домовленість зі Світовим банком про виділення грошей на ремонт, а Укравтодор найближчим часом розпочне проєктно-кошторисні роботи», - повідомив журналістам голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Із 1 травня відбудеться автоматичний перерахунок пенсій

Органами Пенсійного фонду України буде проведено автоматичний перерахунок пенсій із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, що враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

Перерахунок на брифінгу для ЗМІ проанонсувала начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Увага! Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Заборонено спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Майже 270 тисяч пенсіонерів Луганщини отримають доплату в розмірі 1 тисячі гривень, – брифінг

Про це під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Тож, доплату в розмірі 1000 гривень отримають 268 тисяч пенсіонерів, розмір пенсії яких не перевищує 5000 гривень.

З них 103 тисячі – внутрішньо переміщені особи.  

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено сім вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,1 га місцевості у Попаснянському районі.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряда, одну мінометну міну, три гранати й один підривник.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Сергій Гайдай: збільшується кількість місцевих підприємств, які виготовляють захисні маски

Зокрема, на одній із дільниць НПП «Зоря» у Рубіжному з початку карантину виготовили близько чотирьох тисяч марлевих масок і налагодили виробництво захисних халатів для медиків.

Змінами до Держбюджету-2020 передбачено 4,9 мільярда на програми ДФРР та 1,7 мільярда - на розвиток територій

13 квітня Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

На фінансування Державного фонду регіонального розвитку передбачено 4,9 млрд гривень, що дасть змогу продовжити будівельні роботи на соціально важливих об’єктах регіонального розвитку, забезпечити їх введення в експлуатацію вже в цьому році, не дозволить у важкий для країни період втратити робочі місця, підтримає економіку та забезпечить реалізацію проєктів, які заплановані в рамках  програми «Велике будівництво». 

ПРООН виділив понад 200 000 доларів США на закупівлю засобів індивідуального захисту та інших медтоварів для лікарень на сході України

За словами Віктора Мунтяну, керівника Програми ООН із відновлення та розбудови миру, ці кошти також підуть на підтримку медичних працівників, які знаходяться на передовій у боротьбі з коронавірусом.

Разом з цим, забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфекторами та спреями поліція та служба з надзвичайних ситуацій.

Громадське місце: де необхідно носити маску

На виконання доручення Прем'єр-міністра України Міністерство охорони здоров'я надає роз'яснення що таке «громадське місце», де необхідно носити маски чи респіратори у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції відповідно до постанови №211.

Громадське місце - це частина будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Також це: