Архів новин

15 апреля 2020

Щорічний звіт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні

 Відповідно до статті Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" Людмилою Денисовою було представлено щорічну доповідь за 2019 рік про стан додержання  та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні органами державної влади, органами місцевого самоврядування, об`днаннями громадян, підприємствами, установами та про виявлені недоліки в законодавстві щодо захисту прав і свобод людини і громадянина.

Результати обстеження на COVID-19 медпрацівників та хворих на пневмонію в області – негативні

Про це повідомили в ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Фахівцями вірусологічної лабораторії лабораторного центру проводяться тестування методом ПЛР контактних осіб та усіх хворих з діагнозом «пневмонія».

Так, станом на 15 квітня обстежено 29 медичних працівників, які перебували в контакті з захворівшими на коронавірусну інфекцію, та 51 людину з числа захворівших на пневмонію.

Результати досліджень – негативні.

Лікарні Луганщини отримали чергову допомогу для протидії COVID-19: Укрпошта доставила вантаж безкоштовно

Першу безкоштовну доставку Укрпоштою на Луганщину допомоги для медичних закладів області, де лікуються хворі на COVID-19, проведено.

Розвантаження відбулося сьогодні, 15 квітня, в Сєвєродонецьку.

«Дякуємо Укрпошті за безоплатну доставку медичних засобів для протидії коронавірусу. Таке соціальне партнерство в наш час дуже важливе. Цей вантаж, зокрема, ми отримали від Міністерства охорони здоров’я України. І завдяки ініціативі нам не доводиться сплачувати за доставку», – наголосила заступник голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

У святкові дні кожен вірянин відповідальний за здоров’я інших – Президент

Президент України Володимир Зеленський заслухав щоденну доповідь щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 у державі. На нараді повідомили, що, за висновками анестезіологів, якість апаратів штучної вентиляції легень вітчизняного виробництва відповідає стандартам імпортованого обладнання. Тому вже найближчими тижнями очікується поставка українських апаратів ШВЛ до лікарень.

Прийнято законодавчі зміни щодо збереження довкілля

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу».

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено два вибухонебезпечних предмета

Протягом минулої доби, 14 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 20,9 га місцевості у Попаснянському районі.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено два артилерійських снаряда.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Майже 9,5 тисяч пенсіонерів Луганщини отримають підвищення виплат вже в квітні

Так, із 1 квітня 2020 року на Луганщині за результатом проведеного перерахунку підвищені розміри пенсій отримають 9,4 тис. осіб. Середній розмір підвищення склав 156,11 гривень.

Виплата пенсій в новому розмірі буде забезпечена в квітні.

Перерахунки раніше призначених пенсій проведено без додаткового звернення відповідно до частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Про це зазначено під час брифінгу для ЗМІ.

На Луганщині підтверджено четвертий випадок захворювання на COVID-19

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, станом на 09:00  15 квітня в області підтверджено четвертий випадок захворювання на COVID-19.

Як повідомили в Луганському обласному лабораторному центрі МОЗ України, людина знаходилась в інфекційному відділенні з підозрою. Дослідження на коронавірус показали позитивний результат.

Особі надається усе необхідне лікування. Стан здоров’я – задовільний.

Оголошення про конкурс грантів на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств Луганської, Донецької, та Запорізької областей

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу оголошує конкурс малих бізнес-грантів на започаткування, відновлення чи розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних Уряду України територіях Луганської та Донецької областей, та в деяких районах та містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря.

Для системного та сталого розвитку пріоритетних секторів економіки цільових регіонів, грантова підтримка надаватиметься для реалізації бізнес-проєктів.