Архів новин

17 апреля 2020

«Бути добру»: Сергій Гайдай привітав дітлахів з прийдешнім Великоднем

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай напередодні чистого свята Великодня завітав до маленьких вихованців Щастинської обласної санаторної школи та двох дитячих будинків сімейного типу.

У Щасті очільник області передав керівникам школи антисептичні засоби для дезінфекції рук, а дітлахам він подарував традиційні воскресні солодощі – паски. Малеча віддячила Сергію Гайдаю виконанням пісень та танцювальних номерів.

Як готується Станиця Луганська протистояти COVID-19 перевірив Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав медичні заклади району Станично-Луганського району та підприємство «Агро-Плюс».

Звернення командування Об’єднаних сил до громадян, які перебувають в районі проведення операції

Шановні українці!

За кілька днів ми відзначатимемо світле свято – Воскресіння Господнє, одну із найвеличніших та найважливіших подій в житті християн.

Цього року Великдень припадає на важкий період для нашої країни. Ми змушені не лише протистояти збройній агресії Російської Федерації, а й боротися з поширенням епідемії коронавірусу.

У відділах поліції за сучасними вимогами облаштують дружні до дитини кімнати

У Кремінському, Сєвєродонецькому та Лисичанському відділах поліції ВП  Головного управління Національної поліції в Луганській області планують провести ремонтно-будівельні роботи для облаштування трьох дружніх до дитини кімнат за методикою «зелених кімнат».

Відкритий тендер на вибір підрядної організації для цього ремонту оголосила 15 квітня ГО «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада» в рамках грантового проєкту ПРООН «Ефективне врядування і залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної єдності у східній Україні».

Великдень вдома: дивіться прямі трансляції Великодніх богослужінь на обласних регіональних каналах

Так, прямі трансляції у 00:00 19 квітня розпочнуться на телеканалах «Ірта», «UA:Донбас» та «Донбас онлайн».

Зокрема, телеканали «Ірта» та «Донбас онлайн» у неділю з 00:00 до 03:00 організують трансляцію зі Свято-Христо-Різдвяного кафедрального собору Сєвєродонецької єпархії Української Православної Церкви, що в Сєвєродонецьку.

Телеканал «UA:Донбас» у неділю з 00:00 до 03:00 проведе трансляцію зі святкового богослужіння Храму Святого Пророка Іллі Православної Церкви України, що в Сєвєродонецьку.

Спростовуємо фейки щодо місць обсервації: медики захищені, умови прийнятні

Керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко спростувала недостовірну інформацію, що активно розповсюджується останнім часом громадянами та певними громадськими організаціями щодо місць обсервації.

На Луганщині підтверджено п’ять нових випадків захворювання на COVID-19

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, станом на 09:00 17 квітня в області підтверджено ще п’ять випадків захворювання на COVID-19.

Як повідомили в Луганському обласному лабораторному центрі МОЗ України, четверо з цих людей були серед контактних осіб одного з хворих, чий відповідний діагноз підтвердився раніше. Всі вони мають родинні стосунки. Їх буде госпіталізовано.

Ще одна особа перебувала на самоізоляції після повернення із-за кордону, а згодом звернулася до лікарів із симптомами. Наразі її госпіталізовано в інфекційне відділення.

Електропостачання у знеструмлених населених пунктах відновлюють. На Великдень люди будуть зі світлом, – Сергій Гайдай

Вчора увечері та сьогодні через несприятливі погодні умови, а саме сильних поривів вітру, на території декількох районів Луганщини сталися обриви ліній електричних мереж. Деякі пошкодження ремонтники вже ліквідували, у інших місцях розпочали відповідні роботи.

МОЗ закликало голів ОДА забезпечити прийом крові у донорських центрах

МОЗ закликало голів обласних державних адміністрацій провести роз’яснювальну роботу та забезпечити прийом крові в донорських центрах, дотримуючись карантину.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов/