Архів новин

21 апреля 2020

Оголошено конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2020 році

Міністерство розвитку громад та територій України оголосило про початок конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2020 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів.

Теми цьогорічного Конкурсу:

- Влада та громада: інформування, діалог, участь.
- Покращення якості надання освітніх послуг.
- Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища.

Сергій Гайдай передав багаторазові захисні костюми лікарям Рубіжного

Дванадцять багаторазових захисних костюмів голова облдержадміністрації передав до КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» сьогодні, 21 квітня.

«Отримав першу частину замовлених мною багаторазових захисних костюмів для лікарів, – наголосив Сергій Гайдай. – Як тільки їх доставили, одразу передав нашим медичним працівникам в Рубіжне, які лікують в місцевому інфекційному відділенні хворих на COVID-19».

Ініціатива Сергія Гайдая #Не_лінуйся_вдома_тренуйся набирає обертів

На заклик очільника області про участь у флешмобі #Не_лінуйся_вдома_тренуйся відгукнулися безліч наших земляків. Зокрема, долучилися до акції молоді й професійні спортсмени, які не можуть уявити себе поза спортом, пересічні громадяни та навіть держслужбовці!

Кожен з учасників флешмобу презентував свої навички виконання класичних аматорських та справжніх професійних вправ.

Під час Великодня порушень карантинних заходів на Луганщині не зафіксовано, – брифінг

Про роботу відповідних відомств і служб області під час карантину розповіли на прес-брифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 21 квітня.

Так, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрій Слухаєнко зауважив, що поліцією Луганщини напередодні Великодніх свят організовано комплекс профілактичних підготовчих заходів.

Обласна влада переходить на новий формат комунікації

Про підвищення ефективності владних комунікацій, медіазабезпечення діяльності обласної влади йшлося сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 78,07 %) в області

За 16 тиждень 2020 року, станом на 21 квітня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 78,07 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 117,3 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 779 осіб, з них 338 (43,4 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 45 хворих, у тому числі 23 дитини віком до 14 років.  

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 100 мільйонів єдиного податку

Протягом січня-березня 2020 року від суб’єктів господарювання надійшло 103,6 млн гривень єдиного податку.

Основна частина надходжень цього податку, а це 57,6 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 8,6 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники спрямували 37,4 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-березня 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 13,1 млн гривень або 14,4 %.

Велике будівництво: розпочато ремонт на дорозі від Новоайдара до Сєвєродонецька

Роботи стартували у Новоайдарі в сторону Сєвєродонецька. Звідси буде проводитися поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар на ділянці км 7+400 – км 44+960.

Після фрезерування розпочнеться облаштування основи дороги з органо-мінеральної суміші. Потім дорожники будуть укладати нижній вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття.

Наступний етап – укладання основи дороги з органо-мінеральної суміші. Такі роботи стартують вже в квітні.

Президент України призначив стипендії двом спортсменам та трьом тренерам Луганщини

Указ про призначення стипендій Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів опубліковано на офіційному сайті Глави держави.

Так, від Луганської області до переліку стипендіатів за досягнення у 2019 році увійшли два спортсмени та три тренери.