Архів новин

22 апреля 2020

Пам’ятний знак «Жертвам Чорнобиля» буде споруджений у Сєвєродонецьку

Сьогодні, напередодні 34-х роковин Чорнобильської катастрофи, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з головою відокремленого підрозділу ВГО «Союз Чорнобиль України Луганської області» Алевтиною Фіалковською.

Вони обговорили питання фінансової підтримки статутної діяльності місцевих чорнобильських організацій, вшанування пам’яті ліквідаторів за їх особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Уряд запровадив додаткові соціальні гарантії на період карантину

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.

Відповідну постанову «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», розроблену Міністерством соціальної політики, прийнято на засіданні Уряду 22 квітня.

Агровиробники Луганщини допомагають лікарням у протидії поширенню коронавірусу

Допомагають крупний бізнес із великими активами, середнє, а також дрібне підприємництво, представники якого надають послуги та доставляють товари.

Наразі тільки благодійної допомоги вже перераховано майже 120 тис. гривень.

Агровиробники здійснюють адресні доставки у всіх районах області.

Надані платіжні доручення на страхування медпрацівників, придбання медичного обладнання, засобів захисту та медикаментів, побутової хімії, постільної білизни в сумі 1,5 млн гривень.

Сформовано 253 продуктових наборів для медперсоналу.

У Старобільському районі запрацювала спецбригада для тестування на коронавірус

На базі КНП «Старобільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» створено мобільну медичну бригаду.

Вона складається з медичного працівника і водія.

Бригада виїжджатиме на виклик сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії.

Це зменшить мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів.

ЄС вирішив надати Україні безпрецедентні 1,2 млрд євро для протидії коронавірусу

Європейська комісія оголосила про рішення надати Україні 1 мільярд 200 мільйонів євро підтримки під час пандемії COVID-19.

«Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС – це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір. Адже справжні друзі пізнаються в біді», – зазначив Президент Володимир Зеленський.

Денис Шмигаль: ми продовжуємо карантин і маємо чіткий план виходу з нього

Карантин в Україні буде продовжено до 11 травня. Лише після цієї дати почнеться поетапне зняття або послаблення обмежень. 

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів у середу, 22 квітня.

Спершу він подякував всім, хто відповідально поставився до рекомендацій влади і залишився святкувати Великдень вдома. За словами очільника Уряду, лише завдяки завчасно введеним карантинним заходам сьогодні в Україні один з найнижчих показників по рівню летальності від COVID-19 – 2,7%.

Луганщина піклується про своїх земляків-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26 квітня 1986 року на ЧАЕС сталася найбільша в історії атомної енергії аварія. Трагедія забрала життя 35 тисяч українців, кожен десятий з яких луганчанин.

На сьогоднішній день у Луганській області нараховується більше 3 тисяч безпосередніх учасників ліквідації, які мають першу, другу та третю категорії. Луганщина відрядила багато своїх фахівців: міліціонерів, пожежних, будівельників, медичних працівників – на боротьбу з невідомою та неконтрольованою стихією.

Інформація щодо оптимального налаштування фіксованого прийому цифрового наземного телевізійного мовлення (DVB-T2)

Практичні поради щодо правил оптимального налаштування фіксованого прийому цифрового наземного телевізійного мовлення (DVB-T2):

- розташування приймальної антени з коефіцієнтом підсилення не менше 10 дБ на висоті не менше 10 м; але в будь-якому випадку над існуючими в напрямку передавача цифрового телевізійного мовлення прилеглими будівлями та домінуючими елементами рельєфу – для забезпечення прямої видимості;

- обов’язкова орієнтація приймальних антен домогосподарств в напрямку розташування найближчого передавача цифрового телевізійного мовлення.

В області підтверджено новий випадок захворювання на COVID-19

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, станом на 09:00 22 квітня в області підтверджено ще один випадок захворювання на COVID-19.

Як повідомили в Луганському обласному лабораторному центрі МОЗ України, це людина, яка була серед контактних осіб одного з хворих, чий відповідний діагноз підтвердився раніше. Вона перебуває на амбулаторному лікуванні.

Тож, наразі на Луганщині загалом 23 хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19. Одужали 3 особи.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено вісім вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 21,72 га місцевості у Попаснянському, Старобільському районах, місті Сватове, а також Бахмутському районі Донецької області.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено один артилерійський снаряд, одну мінометну міну, чотири гранати й два підривника.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Із початку року на Луганщині через ЦНАПи надано майже 95 тисяч адмінпослуг

Через центри надання адміністративних послуг суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 94,7 тис. адміністративних послуг, з них в електронному вигляді – 7,5 тис. У середньому за місяць у ЦНАПах надавалося 32 тис. адміністративних послуг.

Кількість видів адмінпослуг, що запроваджено через ЦНАПи, становить від 78 – у ЦНАПі Станично-Луганської райдержадміністрації, до 185 – у ЦНАПі Сєвєродонецької міської ради. В електронному вигляді – від 1 послуги у ЦНАПі Кремінської міської ради до 23 – у ЦНАПі Лисичанської міської ради.