Архів новин

24 апреля 2020

Державна підтримка аграріїв у 2020 році

Уряд ухвалив постанову КМУ №106 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» за напрямами:

дотація за утримання від 5-ти корів молочного напряму продуктивності;

бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для новостворених ФГ;

часткова компенсація витрат, пов’язаних з наданням дорадчих послуг;

Уряд прийняв постанову про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення

Уряд прийняв постанову про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення.

Постанова Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2020 р. № 287 "Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення":

 З метою забезпечення дотримання установлених правил карантину та убезпечення найбільш уразливих категорій населення від зараження гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Погодитися із пропозицією Міністерства соціальної політики стосовно:

Цьогоріч Україна відзначатиме День охорони праці з новим гаслом

Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя – так буде звучати девіз Всесвітній день охорони праці, який святкують 28 квітня. Цього року він присвячений боротьбі з пандемією COVID-19, яка нависла над всім світом.

У 2020 році представники Держпраці, Уряду, інших центральних органів виконавчої влади, Міжнародної організації праці в Україні, Фонду соціального страхування України та профспілкових організацій та роботодавців опрацювали звернення з нагоди Дня охорони праці в Україні. За підсумком було прийнято рішення підготувати офіційне звернення.

Нудьга не на часі: Культура Луганщини в умовах карантину

Управлінням культури, національностей та релігій ОДА проведено онлайн-наради за участі керівників відповідних структурних підрозділів райдержадміністрацій, міських рад та ОТГ.

На Луганщині у разі необхідності забезпечать підвезення донорів до центру крові

Донорство – це важлива місія, бо завжди медичні заклади потребували донорської крові з лікувальною метою.

«Сьогодні, під час поширення коронавірусної інфекції, цей добровольчий рух набуває вкрай важливого значення. Інколи саме донорська кров рятує хворій людині життя», – зауважив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Керівники релігійних організацій звертаються щодо перенесення поминальних днів та невідвідування кладовищ

Зокрема, до вірян звернувся митрополит Сєвєродонецький і Старобільський Української Православної Церкви Никодим.

Відповідно до його розпорядження, поминальні дні, а також приношення заупокійних молитов на кладовищах, які традиційно відбуваються упродовж другої седмиці після Пасхи, переносяться на Троїцьку батьківську поминальну суботу, 6 червня 2020 року.

У поминальні дні богослужіння в храмах здійснюватиметься згідно з церковним статутом з дотриманням карантинних норм і розпоряджень.

Бути добру: військовий шпиталь у Сєвєродонецьку отримав від Сергія Гайдая багаторазові захисні костюми для протидії COVID-19

Відвідуючи 59-й військовий мобільний госпіталь, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай передав медичному персоналу 17 багаторазових захисних костюмів. Ці комплекти знадобляться у разі надходження у заклад пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Фонд Східна Європа розпочав реалізацію нової програми «Школа організацій з розвитку підприємництва: 2 компонент «На варті інтересів бізнесу»

18 березня 2020 року Фонд Східна Європа (ФСЄ) розпочав реалізацію нової програми «Школа організацій з розвитку підприємництва: 2 компонент «На варті інтересів бізнесу» (Програма), що виконується ФСЄ за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) та триватиме два роки.

Реалізація Програми спрямована на посилення ролі та спроможності організацій розвитку підприємництва (ОРП) у підтримці бізнесу на місцевому рівні.

Відсьогодні працює сайт «STOP COVID-19»

Луганська облдержадміністрація звернулась до бізнес-кіл, підприємств, організацій, представників влади, громадських організацій, політичних рухів, усіх небайдужих не бути осторонь та долучитися до збору необхідного для лікування нової небезпечної хвороби.

Лікарням завжди потрібні засоби індивідуального захисту, медикаменти, медичне обладнання, звісно ж тест-системи.

У Сєвєродонецьку вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника чорнобильцям у Сєвєродонецьку.

Увага! Оголошення

27 квітня 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 16:00.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено шість вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,91 га місцевості у Попаснянському, Сватівському та  Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено чотири артилерійських снаряди, одну мінометну міну й один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У повному обсязі в області профінансовано виплату одноразової допомоги у розмірі 1000 гривень

23 квітня Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області в повному обсязі профінансувало виплату одноразової грошової допомоги пенсіонерам у розмірі 1000 гривень. Витратна сума склала  272,44 млн гривень. Кошти отримають близько 272,5 тисяч пенсіонерів, пенсії яких не перевищують 5000 гривень.

Тим, хто обслуговується у банківських установах, «карантинна» тисяча зарахована на рахунки, а отримувачам пенсій через пошту, листоношами вона буде доставлена додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів.

У зв’язку з продовженням карантину всі заклади освіти працюватимуть з використанням технологій дистанційного навчання

Міністерство освіти і науки України вже опублікувало рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання. Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл мають самостійно визначати особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року.

Інформація щодо кредитної угоди для реалізації проєкту «Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження»

Уряд України веде перемовини з Міжнародним Банком Реконструкції і Розвитку та Європейським Інвестиційним Банком щодо реалізації Проєкту «Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження», яким передбачено проведення капітального ремонту близько 183 км автомобільних доріг в Луганській області, які є ключовими транспортними коридорами в регіоні, та залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських суб-проєктів, спрямованих на вирішення наслідків конфлікту для сільськогосподарської галузі на території Луганської області, підконтро