Архів новин

27 апреля 2020

На Луганщині підтверджено три нових випадки захворювання на COVID-19

Про це повідомила керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

«Після підтвердження першого випадку в Новопсковському районі медиками були відібрані матеріали для ПЛР-досліджень у 13 контактних осіб. Три тести, на жаль, дали позитивний результат. Усі – з однієї родини: це чоловік, син та онука. Тому будьте більш уважними та дотримуйтесь норм карантину», – заявила Наталія Романенко.

Тож, на цей час в області підтверджено 32 випадки захворювання на COVID-19. 3 людини одужали, 29 – хворіють.

Розглянуті проєкти законодавчих змін у галузі бджільництва

Цю тему обговорено під час всеукраїнської відеоконференції, організованої Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

У заході взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Під час форуму розглянуті питання щодо спрощення реєстрації пасік, обговорення проєкту гігієнічних вимог до пасік, необхідності законодавчих змін у бджільництві України.

Благодійники передали медзакладам Луганщини біозахисні костюми та маски

Боротьба з коронавірусною інфекцією стала для українського суспільства сильним об’єднавчим фактором. Волонтери та пересічні громадяни не лишилися осторонь під час загрози виникнення осередків займань COVID-19.

Так, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, його заступник Катерина Безгинська взяла участь у передачі гуманітарного вантажу для лікарень регіону.

Треба вчитися жити й працювати у нових умовах – Президент

Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Розгляд цього питання на найближчому засіданні уряду схвалив Президент України Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 82,58 %) в області

За 17 тиждень 2020 року, станом на 27 квітня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 82,58 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 93,2 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 619 осіб, з них 286 (46,2 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 58 хворих, у тому числі 25 дітей віком до 14 років.  

ЗНО-2020: попередні дані початку основної та додаткової сесій

Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році залежать від тривалості карантину в Україні.
Якщо карантин завершиться не пізніше початку червня – основну сесію ЗНО буде проведено орієнтовно 25 червня – 17 липня. У такому випадку результати ДПА та ЗНО учасники отримають до 31 липня.

Якщо ж карантин триватиме до початку серпня, основна сесія ЗНО відбудеться орієнтовно 17 серпня – 4 вересня. Результати буде оприлюднено до 17 вересня.

Оформити допомогу по безробіттю тепер можна онлайн на порталі «Дія»

На онлайн-порталі державних послуг «Дія» впроваджена нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю.

Відповідне рішення ухвалено постановою Уряду «Про реалізацію експериментального проєкту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі».

Для отримання послуги необхідно:

- авторизуватись у кабінеті користувача на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

Попередження про правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни, аби запобігти виникненню пожеж

Правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни, аби запобігти виникненню пожеж

 

Хто може бути донором і які є протипоказання

Кожен охочий може допомогти популяризувати культуру донорства в Україні й долучитися до порятунку життя. 

Донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років. Маса тіла донора має бути не менше 50 кг — інакше забір крові може бути небезпечним для здоров’я донора. Щоб стати донором, кандидат має пройти відповідне медичне обстеження у закладі охорони здоров’я перед здачею крові й не мати протипоказань, визначених МОЗ України.

Абсолютні протипоказання для здачі крові та її компонентів

За користування надрами платники податків Луганщини перерахували майже 50 мільйонів

У січні-березні 2020 року до зведеного бюджету України надійшло 49,4 млн гривень рентної плати за користування надрами.

Також зазначено, що за цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:
- за спеціальне використання води – 5,4 млн гривень;
- за спеціальне використання лісових ресурсів – 1,4 млн гривень;
- за користування радіочастотним ресурсом України – 68,6 тис. гривень.

За матеріалами Головного управління ДПС у Луганській області