Архів новин

28 апреля 2020

В облдержадміністрації обговорили організоване завершення 2019-2020 навчального року

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська провела нараду щодо організованого завершення 2019-2020 навчального року у режимі відеоконференцзв’язку.

Інвестиційний онлайн-форум «TAVRIAN ONLINE HORIZONS»

Сьогодні,  28 квітня, за ініціативи Херсонської обласної державної адміністрації відбувся інвестиційний онлайн-форум «TAVRIAN ONLINE HORIZONS».

Мета – мобілізація знань та досвіду експертів різних держав, підтримка прямих контактів з міжнародними партнерами та бізнес-спільнотою.

Захід такого формату є надзвичайно актуальним та дозволив в умовах нинішніх обмежень залучити максимальну кількість учасників, зокрема представників Верховної Ради України, центральних та місцевих органів виконавчої влади, міжнародних партнерів, бізнес-спільноти тощо.

Більше 316 тисяч пенсіонерів Луганщини отримають у травні підвищені пенсії

Управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області проведено травневу індексацію пенсій згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» від 1 квітня 2020 року.

З 340 тисяч пенсіонерів області масовий перерахунок пенсій було здійснено 316333 особам. У середньому пенсійна виплата підвищилася на 315,07 грн.

Середній розмір пенсії після перерахунку склав 4079,80 грн.

Президент підписав закон щодо обігу земель сільськогосподарського призначення

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» № 552-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року.

Виплата всіх видів соціальних допомог на Луганщині здійснюється своєчасно та в повному обсязі, – брифінг

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук під час прес-брифінгу сьогодні, 28 квітня.

Загалом вона розповіла про роботу системи соціального захисту області під час карантинних заходів та соціальний захист ветеранів війни.

Новопсковська селищна рада до кінця року зменшила розмір єдиного податку для підприємців

Про це повідомив голова Новопсковської об’єднаної територіальної громади Вадим Гаєв.

«Новопсковська селищна рада до кінця року зменшила розмір єдиного податку для підприємців І групи з 10 % до 5 % від прожиткового мінімуму. Звісно, карантинні обмеження вплинули на економіку області. Тому громада вирішила підтримати підприємців, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування І групи», – зазначив він.

Сергій Гайдай звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням пом’якшити режим карантину в області

З таким проханням очільник області звернувся разом з нардепом Олексієм Кузнєцовим, зважаючи на низький рівень показників захворюваності на COVID-19 на території Луганщині.

У листі до очільника Уряду Дениса Шмигаля було повідомлено, що внаслідок плідної роботи облдержадміністрації, штабу ООС, Нацполіції, Нацгвардії та закладів сфери охорони здоров’я, Луганська область успішно протидіє розповсюдженню смертельно небезпечної коронавірусної хвороби.

Нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано, одна людина одужала

На сьогодні на Луганщині лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19 у 32 осіб. З них одужали – 4, хворіють – 28.

4 особи перебувають на лікуванні у КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня», 3 – у КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня ім. Титова», 4 –  у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 1 – у КНП «Біловодська центральна районна лікарня», 16 – лікуються амбулаторно за місцем проживання.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 16 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,4 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 16 вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійських снарядів, п’ять мінометних мін й одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: