Архів новин

30 апреля 2020

Телефони «гарячих ліній» для безкоштовної доставки товарів та психологічної допомоги тепер працюють на базі ГС «ЛАООІ»

Команда проєкту «Організація Центру допомоги по доставці товарів першої необхідності категоріям громадян групи ризику COVID-19 в обласному центрі Луганської області та наближених до нього населених пунктах», який реалізує Громадська Спілка «Луганська обласна Асоціація організацій осіб з інвалідністю» (скорочено – ГС «ЛАООІ») розпочинає свою діяльність через організацію роботи спеціальних «гарячих ліній».

Для цього розробили спеціальний буклет проєкту з номерами телефонів, до яких тепер можуть звертатися ті, хто потребує допомоги.

Бізнес допомагає Луганщині: надійшла партія реагентів для ПЛР-тестів

До Луганщини надійшла  партія  наборів реагентів для екстракції РНК зі зразків клітин та тканин. Цього разу гуманітарну допомогу надали одразу два благодійники – ТОВ «Сільпо-Фуд» та БФ «Корпорація монстрів».

Держпродспоживслужба: відкриються тільки продовольчі ринки, що мають відповідну реєстрацію та дотримуються обмежень

На виконання рішення регіональної комісії з питань ТБНС, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, Держпродспоживслужба провела оперативну нараду з власниками сільськогосподарських ринків.

Так, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко озвучила головні вимоги до роботи ринків, які мають усі дозвільні документи. Вона наголосила, що необхідною вимогою є наявність реєстрації ринку.

Наразі усі необхідні документи мають лише 13 з 22 ринків.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 33 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 29 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,6 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 33 вибухонебезпечних предмети, а саме: 23 артилерійських снаряди, шість мінометних мін, дві гранати й два інженерних боєприпаси.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині двічі обстежуватимуть на COVID-19 тих, хто перебуває на самоізоляції

Заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС поінформував, що за минулу добу нових випадків захворювання на COVID-19 в області не зафіксовано.

За весь період діагноз підтверджений у 33 осіб. 4 людини вилікувалися, 29 – хворіють. Наразі госпіталізовано 11 осіб, на амбулаторному лікуванні – 18.

Визначено 284 контактні особи, включаючи медичних працівників. Обстежено 252 з них та сьогодні проводитимуть аналізи тих, хто залишився, а саме медиків із Новопскова.

Інформація про внесення змін до деяких законодавчих актів на період карантину

Для зменшення негативного впливу поширення COVID-19 та забезпечення виконання функцій держави  Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)» від 30.03.2020 № 540-ІХ  внесено низку змін до чинних нормативно-правових актів, якими:

збільшено граничний річний обсяг доходу платників єдиного податку 

1 група – 1 млн гривень (раніше – 300 тис. гривень); 

2 група – 5 млн гривень (раніше – 1,5 млн гривень); 

Сергій Гайдай вирішує «квартирне питання» колишніх полонених

Сьогодні троє луганчан, що були визволені з полону в грудні 2019 року, – Олександр Пауков, Вікторія Вороніна, та Анатолій Семиренко – завітали до голови облдержадміністрації, щоб розповісти, як складається їхнє житті після першої зустрічі.

Тоді Сергій Гайдай узяв під особистий контроль вирішення їх нагальних проблем.

Так, Олександр Пауков  вже поновився  на навчання у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля, Вікторія Вороніна  завершує цю процедуру, Анатолій Семиренко – готується до вступу у виш.

Сергій Гайдай: із 1 травня на Луганщині відкриють агропродовольчі ринки за наявності дозвільних документів та дотриманні карантинних вимог

Про відкриття агропродовольчих ринків заявлено на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка відбулася сьогодні, 30 квітня, в облдержадміністрації.

«Алгоритм відкриття ринків розроблено, однак із жорсткими карантинними вимогами та посиленим контролем. Тож, із 1 травня на Луганщині відкриють агропродовольчі ринки, у яких є усі дозвільні документи. При наявності порушень ці об’єкти будуть закриті», - наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Підстави, які надають право на перетин КПВВ особам, що перетинають лінію розмежування у період карантину

Необхідність дотримання принципу єдності сім’ї

У випадках спільної подорожі членів сім’ї, що мають різну реєстрацію проживання, за наявності підстав для перетину адміністративного кордону хоча б у одного члена сім’ї, інші члени сім’ї також допускаються до перетину.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем прикордонника

Шановні військовослужбовці Державної прикордонної служби України!

 

Щиро вітаю з вашим професійним святом – Днем прикордонника.

Від імені усіх жителів області дякую захисникам державного кордону, які виконують свою місію на території Луганщини.

Служба на сторожі рубежів України сповнена патріотизмом та мужністю, адже ви першими зустрічаєте ворога.

Назавжди в пам’яті луганчан залишаться події  ночі з 1 на 2 червня 2014 року, коли Луганський прикордонний загін був атакований  переважаючими силами терористів, озброєних гранатометами. 

Уряд підтримав рішення надання часткових державних гарантій на портфельній основі

29 квітня Кабінет Міністрів України підтримав законодавчі зміни, які передбачають надання малому і середньому бізнесу, що зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії COVID-19, доступу до фінансових ресурсів, шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією.