Архів новин

19 мая 2020

Запрошуємо до участі в онлайн-дискусії «Комунікація місцевої влади та бізнесу: вихід із карантину»

Програма ООН із відновлення та розбудови миру запрошує 20 травня представників місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей, а також усіх охочих стати слухачами онлайн-дискусії, де обговорюватимуться  виклики, що можуть постати перед громадами після завершення карантину.

Тривалість 14:00 – 15:30.

Онлайн-дискусія надасть можливість ознайомитись із досвідом українських громад, що найбільше постраждали від епідемії коронавірусу та тих, що впоралися із наслідками найефективніше.

Увага! 20 травня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях

20 травня цього року з 13.45 до 14.00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 19 травня 2020 року профінансовано виплату пенсій в сумі 1 050 627,51 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 20 травня;

- установи банків з 4 по 18 травня.

Фінансування відбулося згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Служба зайнятості надає роботодавцям малого та середнього бізнесу допомогу під час карантину, – брифінг

Про організацію допомоги роботодавцям по частковому безробіттю на період карантинних заходів на пресбрифінгу в облдержадміністрації розповів директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Володимирович Болотський.

Він назначив, що 2 квітня набув чинності Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким внесено зміни до Закону «Про зайнятість населення».

Контррозвідка СБУ ідентифікувала ворожих снайперів, причетних до загибелі українського військового у районі Новотошківського

Служба безпеки України встановила учасників снайперської групи терористів, які 27 лютого цього року обстріляли позиції підрозділів операції Об’єднаних сил у районі селища Новотошківське на Луганщині. Під час ворожої атаки загинув український військовослужбовець, ще один – отримав поранення.

Контррозвідники та слідчі СБУ ідентифікували групу бойовиків так званої «4 ОМБр 2 АК ЛНР», серед них – представник російських спецслужб. Також встановлено види озброєнь, зокрема, великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок, які терористи застосували проти українських військових.

24 тисячам жителів області надано одноразову грошову допомогу

Про це на апаратній нараді повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, доповідаючи про виконання щорічної разової грошової допомоги до 05 травня.

На Луганщині посилюються заходи щодо захисту життя та здоров’я людей під час купального сезону

Сьогодні, 19 травня, голова обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду.

Серед питань на порядку денному розглядалась готовність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до проходження купального сезону 2020 року.

Доповідачем виступив т.в.о. начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Юрій Кульшай.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Ще одна особа одужала

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 42 осіб.

З них одужали – 23; лікуються – 19 (6 – на стаціонарі, 13 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,60 %.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 9:00 19 травня в Україні 18876 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 548 летальних, 5632 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 260 нових випадків.

Запрацювала «гаряча лінія» для медиків і соцпрацівників, які надають допомогу населенню під час загрози COVID-19

За підтримки GIZ: Perspectives for Eastern Ukraine при партнерстві «Благодійного фонду «Восток-СОС» запрацювала «гаряча лінія» для надання психологічних консультацій медичним та соціальним працівникам, які задіяні під час пандемії коронавірусної інфекції.

Мета – запобігти професійному вигоранню цих спеціалістів.

Телефон «гарячої лінії»  095 722 15 80.