Архів новин

29 мая 2020

Педагоги обговорили роботу закладів освіти в умовах карантину

Сьогодні на базі Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський  корпус імені героїв Молодої гвардії» відбулася нарада Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з питань завершення навчального року, підбиття підсумків організації дистанційного навчання в закладах освіти.

Нараду провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Обласна влада спільно з ЮНІСЕФ впроваджуватимуть нові соціальні послуги

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Наталія Романенко провела зустріч з керівником з координації офісів ЮНІСЕФ на сході Україні Рамізом Бехбудовим.

Луганська облдержадміністрація розпочинає співпрацю з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) для розвитку соціальних послуг у громадах області. Кооперацію в рамках проекту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громадах» закріплено тристороннім меморандумом між ОДА, ЮНІСЕФ та Українською мережею за права дитини.

СБУ викрила розробника шпигунського програмного забезпечення у районі проведення ООС

На Луганщині Служба безпеки України викрила розробника шпигунського програмного забезпечення, яке забезпечувало прихований відділений доступ до персональних даних.

Уряд направив понад півмільярда гривень на погашення заборгованості перед аграріями за 2019 рік

Уряд розпочав фінансування бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у 2020 році за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

Так, Мінекономіки наказами від 22.05.2020 № 936 та № 937 затвердило розподіл коштів у розмірі 555 млн гривень між уповноваженими банками для перерахування їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників, які придбали техніку та обладнання у жовтні та листопаді 2019 року.

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19

Ця людина із міста Рубіжне, раніше повернулася із-за кордону (РФ). Увесь час перебувала на самоізоляції. Коло контактних осіб визначено, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 46 осіб.

З них одужали – 39; лікуються – 7 (1 – на стаціонарі, 6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 0,51 %.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 64 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 28 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 2,01 га місцевості у Попаснянському районі.  

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 64 вибухонебезпечних предмети, а саме: 21 артилерійський снаряд, 40 мінометних мін, одну гранату й два підривника.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: